Poznati

Direktno.rs

05. 02. 2021. 15:36 2

Održana komemoracija Ivanu Bekjarevu: Potresan govor Cece Bojković

Komemoracija povodom smrti glumca Ivana Bekjareva odražana je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Komemoraciji nije prisustvovao veliki broj ljudi, već samo najuža porodica - udovica glumačke legende Milka i njihov sin Vanja, glumica Iva Štrljić i prijatelji i poštovaoci lika i dela Ivana Bekjareva.

Na sceni su se smenjivali kadrovi iz filmova i serija u kojima je Ivan tumačio uloge po kojima ga pamtimo, a putem projektora puštani su i govori njegovi studenata i kolega.U čast Bekjareva na komemoraciji govorili su Svetlana Ceca Bojković, Milan Kalinić, Iva Štrljić.

Svetlana Bojković, koja je nakon borbe sa koronom pre dva dana izašla iz bolnice, svojim govorom u čast pokojnog kolege naježila je sve na komemoraciji.

- To je zaista bilo divno vreme. Mi smo se poženili, poudavali, izrađali decu, menjali pozorišta, napuštali pozorišta, odlazili u slobodne umetnike i tako dalje, ali su neke veze ostale zauvek. Takvo je bilo moje prijateljstvo sa Ivanom. On je bio čovek neponovljive energije, otvorenog uma, posvećen svom pozivu bez ostatka. Bio je vredan, radoznao, mnogo je putovao, bio je hedonista u najboljem smislu te reči. Kao prijatelj je bio takav da sam uvek mogla da se pouzdam u njega. Bio je odličan glumac, pouzdan partner, bio je voljen od svojih studenata, kolega, prijatelja, koje je uživao da sa svojom suprugom ugosti u svom domu - govorila je Ceca u audio zapisu i dodala:

- Teško mi je da poverujem da se jedan tako bogat, plodonosan život ugasio, život pun energije. On je voleo život. Sve ono lepo čime nas je Ivan napajao, sada se seli u uspomene i sećanja. Iako je Ivanovo delo obimno i ostalo je zabeleno na snimcima, bolan je tenutk ispraćaja. Dragi moj druže, ostaćeš večno u srcima, neka ti je večna slava i mir - rekla je glumica, a nakon govora salom se prolomio gromoglasan aplauz.

Ivan Bekjarev, član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. do 2001. godine, preminuo je 16. novembra 2020. godine nakon teške borbe sa koronavirusom."Komemoraciju nismo bili u mogućnosti do sada da održimo zbog nepovoljne epidemijske situacije", saopštilo je tada Jugoslovensko dramsko pozorište.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati