Poznati

I. D.

03. 02. 2021. 16:13 0

"Na kafici sa mojom Danom": Žika Todorović sa sestrom (FOTO)

Naš proslavljeni glumac Srđan Žika Todorović objavio je fotografiju sa sestrom Danom, koja se bavi prevođenjem, a i autorka je tri knjige, od kojih je jedna posvećenja njihovom ocu, glumačkoj legendi Bori Todoroviću.

Iako se ne oglašava često na društvenim mrežama, Žika je sada podelio fotografiju sa svojom rođenom sestrom Danom Todorović.

- Na kafici sa mojom sestrom Danom - jednostavno je napisao glumac uz dve fotografije sa njom.Sestra našeg poznatog glumca je išla u školu u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku, a u Londonu je studirala dramu i bavila se prevođenjem i glumom.Dana je svoj prvi roman napisala 2008. godine, pod nazivom ''Tragična sudbina Morica Tota'', a isti je preveden na nemački i engleski jezik. Pored toga, objavila je dve knjige priča za decu za Sloveniju, a ''Park Logovskoj'' posvetila je svom ocu Bori Todoroviću, koji se mnogo radovao njegovom objavljivanju.

- To je jedna od onih veoma ličnih posveta koju samo onaj kome je namenjena može u potpunosti da razume, a nastala je iz jednog, za mene, veoma posebnog trenutka bliskosti pre nego što nas je napustio. Bora je, inače, bio veoma zainteresovan za moju književnu karijeru i sa velikim nestrpljenjem je čekao na taj drugi roman - rekla je jednom prilikom Dana i dodala:- Često mi je, iz one najčistije roditeljske želje da mu dete bude uspešno, sugerisao: "Jao, samo da ti ovaj roman bude deblji od prvog... delovaće, nekako, impozantnije. I ubaci malo više dijaloga, narod to voli, biće lakše za čitanje..." Bora je bio izrazito duhovit i zabavan otac, i mogu samo da se nadam da je makar delić tog duha preneo i na mene - priznala je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati