Poznati

I. D.

27. 01. 2021. 14:28 22

"Zbog Arapa ili Beograda na vodi? Zašto Stefan Nemanja drži mač umesto krsta?"

Glumac Viktor Savić oglasio se na Instagramu povodom odluke da spomenik Stefanu Nemanji u ruci drži mač umesto krsta, kako je prvobitno planirano.

Spomenik velikom županu Stefanu Nemanji, delo ruskog vajara i akademika Aleksandra Rukavišnjikova, biće otkriven večeras u centru Beograda, na rekonstruisanom Savskom trgu.

Spomenik koji je postavljen razlikuje se od onog koji je pobedio na konkursu, što je izazvalo dosta pažnje javnosti, a sada se oglasio i glumac Viktor Savić kojem nije najjasnije zbog čega Stefan Nemanja drži mač u ruci.- Zar nije na konkursu izglasan spomenik Stefanu Nemanji sa krstom u ruci?! - upitao je Savić na Instagramu i ubrzo dodao da ga objašnjenja profesora Avramovića sa Pravnog fakulteta ne zanimaju.

Avramović je nedavno u izjavi za "Politiku" rekao da je "Stefan Nemanja bio osnivač srpske i državnosti i duhovnosti, ali da je ipak prevagnula ideja državnosti koja se nije postizala ruskim krstom već, kao i uvek, mačem".

Savić je podelio ovu izjavu, a zatim napisao:- Čovek koji nam objašnjava razlog iz kog Stefan Nemanja odjednom drži mač umesto krsta, krst zove "ruski krst"? - upitao je Savić i dodao:- Možda zbog "Beograda na vodi"? Možda da ne bi vređao Arape? Možda je ovo uvod za najveću džamiju u Evropi baš tu na "Beogradu na vodi"? Videćemo… - napisao je glumac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati