Poznati

A. O.

15. 01. 2021. 15:25 4

"Ja sam Marko Leman, basketaš i gej"

Marko Leman, jedan od najboljih basketaša sveta i član ekipe Lozane, otvorenim pismom na sajtu FIBA napravio je veliki životni korak.

Leman je “otvorio dušu”i priznao da je gej, što je bio hrabar potez jer je dugo vodio unutrašnju borbu da iskorači sa ovim rečima – sada je siguran da će mu biti daleko lakše da igra basket.

- Ovo je za sve ljude koji ne žele da vode više dvostruki život, koji žive u sistemu u kom ne postoje. Ovo je za buduće generacije, da mogu da se bave slobodnim sportskim životom, a da se ne kriju. Neću da lažem, ovo je i za mene, da skinem teret - počeo je Leman otvoreno pismo.- Zamislite da je nerešeno, uzimam odlučujući šut, pogađam, postajem šampion, možda i MVP. Svi slave, a ja poljubim dečka pred svima. Nažalost, ništa od toga se nije desilo, ali ne shvatite me pogrešno, pogađao sam šuteve za pobedu, ali to je to. Porodica, prijatelji, saigrači u tri na tri, znali su, to je to. Mogao sam to da čuvam kao tajnu do kraja profesionalne karijere, ali sam odlučio suprotno. Evo i zašto..- Mentalna snaga je jedna od najvažnijih stvari za sportiste. Uvek sam to smatrao jednim od svojih najvećih kvaliteta. Ali, sve se srušilo kao kula od karata na kraju 2019. godine. Proputovali smo svet, igrao sam u 20 zemalja, ušao sam u top 15 igrača sveta, živeo sam svoj san. Ali nisam još bio srećan. Menjao sam ličnost predugo, to je uticalo na moje mentalno zdravlje. Svake nedelje, ista stara priča. Dečko me vozi na aerodrom i minut pre prolaska kroz bezbednosnu kontrolu, srećni gej momak iz veze se pretvara u profesionalnog sportistu koji igra bez trunke emocije. U decembru 2019. sam dotakao dno, imao sam izlive emocija, plakao sam, hladan znoj me je oblivao. Nisam mogao više. - Po mom mišljenju, sportista može da pruža partije na najvišem nivou samo ako je u miru sa samim sobom. Od danas, ja ću biti. Ja sam Marko Leman, basketaš i gej. A sada, izvinite, hoću da osvojim Svetski tur i odvedem Švajcarsku na Olimpijske igre 2024. godine - zaključio je Marko.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati