Poznati

Direktno.rs

20. 12. 2020. 07:13 0

Dara Džokić: Gubitak, radost i karijera duga 40 godina

Dara Džokić, naša proslavljena filmska, televizijska i pozorišna glumica, rođena je na današnji dan.

Dara je rođena 1955. godine na Zvezdari, a tokom četrdeset godina duge karijere ostvarila je niz uspešnih uloga, poput onih u seriji "Povratak otpisanih", filmu "Dečko koji obećava" i mnogobrojnim pozorišnim predstavama.

O privatnom životu ne govori često, ali je javnosti poznato da je kao mlada glumica često čitala tekstove novinara Bogdana Tirnanić, verovatno ni ne sluteći da će se jednog dana za njega udati. Upoznali su se u čuvenom Klubu književnika, ljubav se ubrzo rodila, a zatim su stupili u bračnu zajednicu.Iz velike ljubavi rodila se ćerka Jovana koja se ne eksponira u javnosti, ali je na neki način krenula maminim stopama. Takođe je upisala Fakultet dramskih umetnosti, ali se odlučila za smer filmska i TV produkcija.

Jovana se prošle godine porodila i na svet donela ćerku Katarinu, što je Daru neizmerno obradovalo.Džokić se pre tačno deset godina susrela sa velikim gubitkom. Njen voljeni Bogdan preminuo je nakon borbe sa teškom bolešću. Zajedno su proveli više od 25 godina, pa je taj gubitak ostavio dubok trag u životu glumice.

- Ako uopšte postoji uteha, a sigurna sam da postoji, za mene, moju ćerku i Bogdanovu familiju ona leži u činjenici da nas je u danima nakon njegove smrti zagrlio ceo Beograd - rekla je Dara za "Story" te godine.- Ja ću i dalje kroz život radno. Onako kako je moj voljeni živeo do poslednjeg trenutka. Bio je je jedna od najvrednijih osoba koje sam poznavala i konstantan rad je ono na čemu se zasnivao njegov život, pa ću i ja nastaviti tim tokom. On me je naučio da svoj posao radim pošteno i na najbolji mogući način - ispričala je tada glumica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati