Poznati

Direktno.rs

28. 11. 2020. 07:17 0

Ana Nikol Smit: Američka ikona sa tragičnim krajem

Ana Nikol Smit, jedna od najpoznatijih figura američke pop kulture, rođena je na današnji dan. Ostaće upamćena po braku sa više od šest decenija starijim milionerom, svojim poslovnim angažmanima, ali i tome na koji način je napustila ovaj svet.

Ana je slavu stekla 1993. godine kada se skinula za časopis Playboy i postala zečica godine, a ostala je upamćena kao jedno od najprepoznatljivijih američkih TV lica. Ušla je u glumačke vode i osvojila je javnost svojim južnjačkim šarmom i tako stekla status megapopularne američke ikone. 

Nekima je smetalo što je seksi, neobrazovana plavuša dobila pažnju javnosti, ali ona nije obraćala previse pažnje na to. Udavala se dva puta, a drugi brak s tada 89-godišnjim multimilijarderom J. Hauardom Maršalom izazvao je skandal jer su je optužili da je u brak ušla isključivo zbog novca. Naime, kada se udala za njega, imala je 26 godina, a on je preminuo od upale pluća nakon samo 14 meseci njihovog zajedničkog života.Smit, koja bi danas napunila 53 godine da joj život nije tragično okončan, borila se s njegovim nekadašnjim posinkom oko nasledstva i sudska zavrzlama trajala je oko 15 godina. Stalno su se menjale odluke ko ima pravo na bogatstvo, a na kraju je deo Hauardovog milionskog nasledstva dobio svako od njih.

Anna je 7. septembra 2006. rodila ćerku Danielin, ali samo tri dana kasnije se suočila sa velikom tragedijom. Naime, njen sin Danijel Vejn Smit preminuo je u 21. godini u njenoj bolničkoj sobi tri dana nakon što je došao na Bahame kako bi upoznao tek rođenu polusestru. Na njegovom telu obavljene su dve obdukcije i utvrđeno je da je umro zbog smrtonosne kombinacije opijata.Kao što bi i svaka majka, Ana je teško podnela njegovu smrt, a nekoliko meseci kasnije i ona je okončala svoj život. Pronađena je mrtva u sobi 607 u hotelu i kazinu Hard Rock na Floridi. Pronašla ju je prijateljica i medicinska sestra, koja je pozvala hitnu pomoć. Nakon dolaska u bolnicu proglašena je smrt slavne starlete, a kao uzrok navodi se trovanje kombinacijom raznih lekova.

O malenoj Danielin nakon utvrđivanja očinstva i borbe za starteljstvo s još trojicom muškaraca nastavio se brinuti njen otac Lari Birkhed. Oni pokušavaju da održe sećanje na američku pop-divu živom tako što čuvaju sve njene haljine i kostime u kojima je nastupala, a svoju porodičnu kuću su iz tog razloga pretvorili u hram posvećen Ani Nikol. Njeni posteri i plakati su svugde, baš kao kao i njene fotografije.Lari i Danielin žive u Kentakiju, ali često posećuju i Bahame, na kojima je Ana Nikol sahranjena, kako bi joj bili što bliže.

- Mrzim što ona nije tu uz Danielin dok odrasta. Zbog toga da joj majku približim što je više moguće. Ako bude okružena njenim stvarima, moći će bolje da razume koliko je neverovatna osoba ona bila - rekao je otac četrnaestogodišnje Danielin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati