Poznati

Direktno.rs

24. 11. 2020. 10:20 4

Savić pitao krizni štab: U pozorište i crkve ne može, u teretane može?

Viktor Savić imao je zanimljivu konstataciju po pitanju novih mera borbe protiv pandemije koronavirusa, koje od danas stupaju na snagu u našoj zemlji.

Glumac je očigledno izrevoltiran novim odlukama kriznog štaba da neke delatnosti moraju završiti svoje delovanje do 18 časova.

Te nove mere znatno su pogodile glumački svet i funkcionisanje i rad pozorišta, koja tek što su ponovo bila uspostvila svoje repertoare i počela sa igranjem svojih predstava.

- Predstave ne mogu da se igraju, uskoro verovatno ni u crkvu neće moći da se ide (jer bliži se post), ali ne brinite, teretane mogu da rade i posle 18 časova. Sve je u redu - napisao je očigledno ironično Viktor na storiju na svom Instagram profilu.Savić je, takođe, hteo da stavi do znanja da on nema ništa protiv toga da i teretane rade.

- Ne zalažem se za to da ne rade teretane, nego da pozorišta rade - pojasnio je glumac na svom sledećem storiju na Instagramu.Podsetimo, pozorišta tek što su se uigrala ponovo i predstave su počele sa igranjem, a sve je bilo u skladu sa novonastalom situacijom i bezbedno. Smanjen je kapacitet mesta za publiku, sa razmacma između gledalaca u sali, publika je u obavezi da tokom trajanja predstave sve vreme nosi  zaštitnu masku na licu, a na samom ulazu u salu svima se meri temperatura.

Međutim, uprkos svom trudu, pozorišta su sada dovedena pred svršen čin i svi otkazuju svoje predstave, jer nove mere, koje su od danas stupile na snagu, nikome ne idu u prilog. Veoma je teško da se predstave igraju tako da se završe do 18 časova, jer teško da bilo ko ko je zaposlen može da stigne u pozorište do 15-16 sati, kada bi u novonastaloj situaciji morale da počnu predstave.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati