Poznati

Direktno.rs

24. 11. 2020. 06:00 0

Igra života: Plašio sam se dok sam govorio da sam hrabar!

Siniša Mihajlović već neko vreme je u žiži interesovanja svetskih medija zbog svoje borbe sa leukemijom, a sada je rešio da sve svoje utiske, kao i životne uspehe i padove, objedini i napiše autobiografiju pod nazivom "Igra Života". O knjizi, kao i o bolesti, Siniša je pričao za italijanski "Corriere Della Sera".

Proslavljeni srpski fubbaler i trener u svojoj autobiografiji opisao je sve, od odrastanja u Borovu selu, uspona i padova u karijeri, ratnih godina, ali i borbi sa bolešću.

- Zovem se Siniša Mihajlović i rodio sam se dva puta: prvpg puta u Vukovaru 20. febrara 1969. godine, u bivšoj Jugoslaviji, današnjoj Hrvatskoj, od majke Hrvatice i oca Srbina. Drugi put sam se rodio 50 godina kasnije, 29. oktobra 2019. u bolnici Sveta Ursula u Bolonji, zahvaljujući transplataciji koštane srži. Igrao sam mnogo utakmica i živeo puno života, a ova je bila utakmica života - napisao je Siniša u svojoj knjizi.

Mihajlović je na pitanje da li misli da je ispravno da se borba protiv raka definiše kao rat, kao bitka u kojoj treba pobediti, sada imao spreman odgovor.- Danas, samo danas, razumem to pitanje. Bolest nije greška. Ona se jednostavno dogodi. Svet pada na vas i vi reagujete. Svako to radi na svoj način - rekao je Siniša i nastavio:

- Istina je da nisam heroj, nisam Supermen. I ja sam onaj koji se, dok je govorio da je hrabar, plašio, plakao, pitao se zašto i molio bogaza pomoć, kao i svi drugi.Ali odlučio sam da se borim i ne odustajem. Ako neko to ne može, on sigurno nije gubitnik. Nije u pitanju poraz, već bolest. Možete da se osećate kao ratnik, ali bez pomoći lekara ne možete ništa. Jedino što možete jeste da ne izgubite volju za životom - rekao je nekadašnji fudbaler.

 Mihajlović je odlučio da svoju biografiju napiše iz bolničkog kreveta, a objasnio je i zašto.- Nisam mogao drugačije. Sada sedimo na terasimoje kuće koj se nalazi u najlepšem gradu na svetu, Rimu, a ja pušim cigaretu. Uživam u svakom trenutku. Ranije to nisam radio, sve sam uzimao zdravo za gotovo. Zdravlje ne treba uzimati zdravo za gotovo, samo se ono računa - ispričao je Siniša i otkrio da se u bolnicu prijavio pod lažnim imenom, kao Cgikjltfr Drnovsk, šezdesetdevetogodišnji beskućnik.

- U Svetoj Ursuli su mi dali lažni identitet kako ne bih privlačio pažnju i da ne bismo uznemiravali druge pacijente. Nakon dve runde hemoterapija zaista sam i izgledao kao da mi je 69 godina - završio je trener Bolonje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati