Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Hello ]

23. 10. 2020. 19:10 1

Knjige, joga, balet: Fudbaler koji ruši predrasude!

Muškarac u klasičnom odelu, naočare na vrh nosa, sluša klasičnu muziku, bavi se jogom, ide u pozorište ili na balet, čita knjige, voli psihologiju i istoriju. Sve ovo opis je, verovali ili ne, fudbalera. Prvotimac Partizana Miloš Jojić je za magazin "Hello" u potpunusti uspeo da sruši sve predrasude o ovim sportistima.

Na prvi pogled, Miloš svojom pojavom više deluje kao neki postdiplomac, a ne fudbaler, a kaže da su ga momci sa kojima je ranije igrao u Istanbulu baš radi stila oblačenja i naočara, koje nosi od svoje osamnaeste godine, prozvali Profesor.- Ne mogu da kažem da sam svaki dan u odelu, ali često ga nosim. Još u prvom mandatu u Partizanu, a tada sam imao dvadesetak godina, oblačio sam se drugačije od vršnjaka. Uglavnom sam kombinovao košulje i pantalone. Trenerku nosim po kući, dok ležim i gledam televiziju. Kada bih u njoj izašao na ulicu, osećao bih se kao da sam u pidžami - iskren je Miloš, a ističe i da je život u Nemačkoj veoma uticao na njegov stil.

- Sticajem okolnosti imao sam priliku da upoznam ljude koji drže velike robne kuće i organizuju revije. U hodu sam naučio šta se sa čim slaže. Mislim da je poželjno znati i tu vrstu bontona - kaže fudbaler.

Osim stila oblačenja, mladi sportista se izdvaja iz svog okruženja i jer se bavi jogom, što je opet netipična aktivnost za jednog fudbalera.

- Sa jogom sam se prvi put susreo baš u Partizanu, 2012. godine, zahvaljujući Vladimiru Vermezoviću. Tu i tamo sam se bavio tom disciplinom, ali poslednjih šest meseci sam prilično aktivan. Na preporuku prijatelja počeo sam da vežbam sa jednim Korejcem - objašnjava Jojić koji se na ovom nije zaustavio.

Naime, igrač Partizana takođe se odlučio da uz jogu promeni i način ishrane.

- Dugo sam osećao potrebu da promenim način ishrane, savetovao sam se sa nutricionistima, ali nisam bio disciplinovan - iskren je Miloš i priznaje da je za njegovu konačnu odluku i volju da istraje zaslužan naš najbolji teniser.

- Sve se promenilo kada sam 2016. video Novaka Đokovića ispred njegovog restorana u Beogradu. Izgledao je baš onako kako zamišljam da treba da izgleda profesionalni sportista i samo mi je kliknulo "od sutra okrećem novi list". Postepeno sam izbacivao iz ishrane meso, jaja, mleko, beli šećer. Brzo sam osetio boljitak - potvrđuje fudbaler.Jojić priznaje i da nikada nije zapalio cigaretu, kao i da obožava da sluša klasičnu muziku, da često ide u pozorište i redovno čita knjige.

- Nisam. Ne podnosim miris duvana. Ukoliko moram da boravim u prostoriji u kojoj se puši, sutradan odeću koju sam imao na sebi nosim na hemijsko - izričit je Miloš i objašnjava šta još voli osim fudbala:

- Prosto volim da idem u pozorište ili na balet, a sa knjigama se družim oduvek. Zanimaju me psihologija, filozofija, istorija. Prijatelji znaju da su mi knjige strast, pa mi ih često poklanjaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati