Poznati

Direktno.rs

19. 10. 2020. 06:56 0

"Dobro veče": Pre 4 godine napustila nas je Milka Canić

"Dobro veče": Milka Canić nas je napustila pre 4 godine

Popularna kako kod starije, tako i kod mlađe generacije, Milka Canić je bila sinonim za TV Slagalicu, a nije postojala osoba u našoj zemlji koja se barem jednom nije susrela sa njenim čuvenim "Dobro veče".

Milka je preminula pre četiri godine, ali je narod i dalje pamti. Iako nije bila prisutna u medijima, pre deset godina je dala intervju za portal studenasta novinarstva "Žurnalist" i tom prilikom otkrila neke manje poznate detalje iz privatnog života.- Na televiziji sam počela da radim slučajno, na predlog prijateljice koja je bila spikerka na RTS-u. Ona me je jednog dana pozvala i pitala: "Hoćeš li ti Milka da dođeš malo da pomogneš u programu 'Srbija danas' kao lektor?" Ja kažem da to nikad nisam radila, ustvari, jesam radila kao lektor ali ne kao televizijski i ne znam da li ću to znati. "Znaćeš", kaže ona i tako je to počelo. Posle nje me je moj kolega Žika Čebić pozvao da radim u "Slagalici", njemu sam isto tako odgovorila da ne znam da li ću to znati, jer je to teško i odgovorno da se po čitav dan družite s knjigama. On kaže: "Hoćete, hoćete, ja znam da hoćete" i sreća te smo moja urednica i ja našle zajednički jezik i ta saradnja je dobro počela i traje uspešno već dugi niz godina - otkrila je tada Milka kako je počela da radi na televiziji.

Iako je većina gledalaca bila ubeđena da je njeno jedino zaduženje na "Slagalici" da kaže "Dobro veče", istina je potpuno drugačija.

- Ja sam onaj koji kontroliše sva pitanja od prvog do poslednjeg slova. Prvo moram da proverim da li je to pitanje tačno, pre svega materijalno, zatim stilski, zatim jezički. Na snimanju vodim računa da sve protekne regularno, da neko ne bude obeštećen. Ako takmičar da drugačiji odgovor od onog koji mi imamo, ja zaustavljam snimanje sve dok ne proverim da li taj odgovor može da se prizna. Postoje neke oblasti poput matematike i fizike gde ja nisam jaka, onda zovem svoje prijatelje, saradnike, stručnjake, koji su moji supervizori. Ako se neko pitanje ponovilo ili nije tačno ja to skidam, pišem drugi, preformulišem. Nije baš jednostavno, jer svakog dana morate da budete novi, neobični, aktuelni, da zagolicate i dete koje vas gleda i čoveka od osamdeset godina koji iza sebe ima veliko iskustvo i znanje - ispričala je Canić.

U jednom trenutku, njena popularnost je dostigla neverovatne razmere, pa se njeno ime često čulo među mlađom populacijom koja je napravila brend od "Milke Canić". Ipak, njoj se to nije svidelo.- Čula sam za tu obradu pesme, pretpostavljam da sam im odgovarala jer im je ime zvučno. Taj deo je nešto što ja ne prihvatam i što mi se ne dopada. Niko mene nije pitao da li sme moj lik da stavi na majicu, šolju, olovku, da napiše "Milkino kolo". Novinari su ogromnim slovima pisali "Trubu svirka Canić Milka", kada su neki mladići u Guči nosili majce s mojim likom. Neko na tome zarađuje, a ja za to nisam dala odobrenje i ljuta sam zbog toga - priznala je Milka.

Poznato je bilo da je Canićka jako držala do pravopisa i pravilnog izražavanja. Zbog toga je ponekad bila glavni akter neprijatnih scena po javnom prevozu, pa je jednom prilikom čak i njen suprug morao da "pobegne".- Moj muž i ja smo se vozili autobusom 23 i jedna žena koja je sedela iza nas rekla je ženi pored nje: "Moja je Jelena višlja od tvoje Milice", a ja sam se okrenula i rekla: "Viša, kaže se viša, a ne višlja." Za mog muža je bilo šokantno da ja negde na javnom mestu ispravljam ljude. Pocrveneo je i izašao na sledećoj stanici. Ja kažem: "Kuda ćeš?", a on će: "Kuda ću, idem napolje! Neću da me brukaš po autobusu." Tačno je da ja to radim svesno, ali ponekad je to jače od mene - ispričala je tada zvezda "Slagalice".

Kada joj je muž preminuo, Milka je priznala da joj je iznenadna samoća teško pala.

- Jesam sama. Teško je. Samoća nije dobra ni za koga, ali ja sada ne mogu po cenu života tražiti sebi društvo, sagovornika itd. Ako bi se nešto desilo, to je drugo pitanje, ali ovako kada mi neko kaže "Pa, što ne nađeš nekog?"... Pa, to nije tako lako, naći sad nekog. Treba da izađem, pa da tražim momka - našalila se tada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati