Poznati

Direktno.rs

15. 10. 2020. 19:56 2

Voja Brajović: Promene su u nama, bole me podele

Glumac Vojislav Voja Brajović gostovao je u emisiji "Među nama" televizije Nova S i tom prilikom izneo mišljenje o tome šta je potrebno kako bi se situacija u Srbiji promenila na bolje.

- Uvek hoću da kažem svoj stav o onome što mi danas živimo i gde se to toliko delimo. Gde se delimo i u profesiji, gde se delimo u odnosu na profesiju, gde se delimo u jednom narodu. Aca Popović je uvek govorio: postoje samo ljudi i neljudi, sve druge podele su lažne. A ja sam jutros čuo Duška Petričića koji je citirao neku misao, rekao je: "na svetu postoje samo pametni i glupi. Ali glupi se dele na crne, bele, demokrate, socijaliste, autokrate, itd" - rekao je Brajović gostujući kod Rade Đurić.

On je dodao da smatra bitnim ustanoviti da je ključ promene u nama.- To je jedna bol koju ja osećam jer se jako delimo u društvu i jako tražimo promene, a ustvari promene su u nama, mi moramo sebe da promenimo da bismo napredovali kao nekad - dodao je glumac.

Brajović se osvrnuo i na to da nas pandemija koronavirusa očigledno nije ujedinila, iako su se mnogi nadali da će to biti jedna od pozitivnih stvari novonastale situacije.- Mi smo narod koji se neprestano deli, na vlastoljubive i na one protiv vlasti, na one koji se udvaraju vlasti, koji žive od korupcije, i na one koji ćute ili nemaju hrabrosti ili misle da je beznačajno ako nešto kažu. Nije u pitanju promeniti predsednika države, dajte da promenimo našu svest, pa će se i on promeniti. Promenljivost je nužna, dobra je za svakoga, pa i za njega - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati