Poznati

Direktno.rs [ Izvor: Gloria ]

29. 09. 2020. 13:35 0

"Uvidela sam da tonem, dolazak na Palić je moj prvi izlazak"

Mira Banjac u desetoj deceniji i dalje ima neizmernu volju za radom i dok jedva čeka nove projekte i snimanja priznala je koliko joj pauza zbog koronavirusa nije prijala.

Glumica je za magazin "Gloria" objasnila kako se osećala tokom karantina i koliko su joj nedostajali ljudi, kao i rad, publika i snimanja.

- Tokom vanrednog stanja nekako sam se ogranizovala kod kuće. Sređivala sam biblioteku. Nisam izlazila, čak ni onaj sat kada sam mogla. Drugi talas me je dotukao. Odjednom sam osetila da nemam motiva, da ništa ne može da me natera da nešto radim. Nisam mogla ni da čitam, a ozbiljan sam čitač. Najviše me je uplašilo to što sam gubila pozitivnu energiju kojom sam sebe i druge ohrabrivala. Uvidela sam da tonem - iskrena je bila Mira.

A onda je došao period kada smo mogli da se ponovo krećemo normalno, a Banjčeva je imala priliku i da gostuje na Palićkom festivalu, gde se prisetila još jednom da joj period izolacije tokom pandemije korone uopšte nije lako pao.

- Na Paliću se uvek osećam dobro. A nisam bila dobro. Šest meseci sam bila zatvorena u kući, pa je dolazak na Palić moj prvi izlazak - rekla je Mira i dodala da je tokom karantina šetala na terasi kako bi održala kondiciju:

- Imam terasu, ne mnogo veliku. Šetala sam po njoj, bilo mi je važno da hodam. Sinu Brani sam pokušavala da priredim dobar ručak, da spremim nešto što on voli da jede. Kasnije, kada sam se ohrabrila, počela sam da izlazim do pijace. Prijateljica me je zaustavila i pitala zašto idem peške i vučem kolica. Rekla sam joj da ne želim da nme voze, već da hodam. To mi je bio ventil.

Veliku podršku, kako kaže, Mira je imala od sina Brane, koji se trudio da joj ne dozvoli da u potpunosti klone duhom.

- Sin mi je rekao: "Mama, podigni se, pa ti imaš toliko prijatelja". Odgovorila sam mu da ih imam, ali da ne mogu da ih vidim. Mogla sam samo da ih čujem. A mrtav telefon me mnogo uznemirava, kao i tišina, na koju nisam navikla - iskrena je bila glumica i objasnila odakle je dolazio sav taj strah koji je osećala:

- Bojala sam se neizvesnog. Kad je nešto izvesno ja se prema tome odredim. Bez obzira o tom da li se radi o dobrom ili lošem, ja nađem meru, a kada je nešto neizvesno, ja ne znam kako da reagujem. To me plaši. Bojim se da u odnosu prema koroni dugo nećemo naći meru.

Iako je Sarajevski filmski festival otvoren upravo filmom Pjera Žalice "Koncentriši se, baba", u kom je igrala naslovnu ulogu, Mira zbog stanja sa pandemijom ipak nije mogla da prisustvuje premijeri. Sada jedva čeka da pogleda još jedan film u kom je igrala pre korone, film "Nije teško biti čovek" Dušana Kovačevića, a raduje se i novom projektu i saradnji sa Slobodanom Šijanom.

- Pred koronu, Šijan mi je poslao scenario za film "Šećer". Jedva čekam da to snimamo. Apsolutno sam spremna za rad sa njim. Tu ću da dam sebe do poslednjeg atoma snage. Glumac je kao pas, mirisom oseti meso - uzbuđeno je završila Mira Banjac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati