Poznati

Direktno.rs

20. 09. 2020. 20:03 2

Kojo o Gidri: Želeo je da nastavi tradiciju, brinuo je o klincima

U susret nastavku "Žikine dinastije", prisetite se angdote koju je Nikola Kojo, koji će u novom filmu tumačiti glavnu ulogu, pre nekoliko godina podelio sa čitaocima Nedeljnika.

Novi film će biti nastavak originalne priče, a glavnu ulogu tumačiće Nikola Kojo koji će, kao i u "Žikinoj dinastiji" iz 1985. godine, glumiti Žikinog unuka Mišu. On je sada otac dvojice dečaka, od kojih je jedan tinejdžer, na pragu "onih", ludih godina.

Kojo je pre nekoliko godina Nedeljniku otkrio zanimljivu anegdotu iz perioda kada je bio mlad momak u vojsci.

- Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu… Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra. 'Šta čekaš? Ulazi', kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga se nije nikada odrekao - prisetio se tada Kojo i dodao:

- Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 evra i otišao. U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali.

- Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Rekoše mi da je tako Milivoje Živanović brinuo o njemu i drugim glumcima - klincima. Želeo je da vrati tu pažnju i da se nastavi tradicija. To je bio Dragomir Bojanić Gidra - ispričao je Kojo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati