Poznati

Direktno.rs

17. 09. 2020. 19:06 2

Preležao koronu, pa tvrdi: Dvostruki aršini kriznog štaba!

Emir Hadžihafizbegović, glumac i direktor jednog bosanskohercegovačkog pozorišta, nije želeo da ćuti o temi koju danas većina izbegava te je prokomentarisao način na koji radi krizni štab u Bosni i Hercegovini.

Kao i kod nas, i u Bosni i Hercegovini su na snazi mere protiv širenja koronavirusa. Pozorišta počinju sa radom ali sa znatno smanjenim kapacitetom, a umetnicima izgleda uopšte nije prijatno da rade u takvoj atmosferi. Dok se u Srbiji polako otvara sezona u pozorištima i bioskopi su počeli da rade, a sve u smanjenom kapacitetu, komšije iz bivše republike izgledaju imaju problem sa novim merama.

Hadžihafizbegović je prokomentarisao mere koje su na snazi u ovoj zemlji:

- Nisu mi jasni dvostruki aršini kriznog štaba. Mere koje se provode u teatru su drastične, dok u svakodnevnom životu ljudi normalno funkcionišu. Interesovanje za predstave u Kamernom teatru je veliko i upravo ti dvostruki aršini koče naš način rada - rekao je Emir.

Glumac je takođe dodao da je pozorište na rubu egzistencije zbog svega i da su upravo zbog toga napravili predstavu koja se bavi ovim problemom.

- Predstava "Pozorište za početnike" je komad koji će u prvoj polovini novembra ugledati svetlost dana na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu. Predstava je inspirisana trenutnom situacijom u kojoj se pozorište nalazi. Problem koji je uzrokovan egzistencijalnom krizom, koja je zahvatila gotovo sve segmente društva, a posebno kulturu, mora biti rešen. Upravo je ova predstava jedan od načina rešavanja tog problema - istakao je Hadžihafizbegović i objasnio zašto su smanjeni kapaciteti glumcu dodatni problem:

- Za glumca je veliki udar kada igra na sceni gotovo praznog pozorišta. To ne umanjuje kvalitet predstave, ali umanjuje glumačku motivaciju - zaključio je Hadžihafizbegović.

On je letos preležao COVID-19, a kasnije je napomenuo da je celo iskustvo bilo kao "isterivanje đavola".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati