Poznati

Direktno.rs

14. 09. 2020. 19:03 0

Tihomir Arsić neprepoznatljiv: Borim se sa rakom već dve godine!

Glumac se pre dva dana nakon duže pauze zbog bolesti pankreasa pojavio u programu svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije i skoro niko ga nije prepoznao.

Glumac koji je na svečanosti recitovao stihove, već neko vreme se nije pojavljivao u javnosti i niko nije ostao ravnodušan na drastičnu promenu njegove težine. Arsić je za "Alo" objasnio kako je uopšte saznao da boluje od raka pankreasa.

- Pre dve godine sam pripremao glavnu ulogu u filmu o čoveku koji umire od raka i pre nego što je počelo snimanje u maju sam otišao na pregled na Vojnomedicinsku akademiju. Hteo sam da proverim svoje opšte zdravstveno stanje, iako nisam imao nikakve tegobe. Lekari su mi rekli da imam promene na glavi pankreasa, ali da smo ih na vreme otkrili. Bio sam na operaciji, koja je dobro prošla jer srećom kancer nije zahvatio nijedan krvni sud niti žlezdu. Rezultati su bili dobri, kao da sam bio potpuno izlečen, a da nije bilo tog filma, ne bih dočekao novu godinu. Rak bi me odneo za šest meseci - iskren je bio Tihomir i objasnio da je zatim usledio period neizvesnosti izazvan pandemijom koronavirusa.

- Dva meseca nisam mogao da idem na kontrole. Međutim, na prvoj na kojoj sam bio posle pauze rečeno mi je da mi se pojavilo 20 malih metastaza na jetri. Njih ne mogu hirurški da odstrane, ne pomaže ni zračenje, već samo hemoterapija. Krajem ovog meseca ću završiti terapiju, a tada ću znati sve - rekao je glumac.

Tihomir ni posle ovih saznanja nije klonuo duhom te je nastavio svoj život kao da je sve normalno.

- Dobro podnosim hemoterapiju, nisam imao nijedan problem. Mogu i sam da odem i vratim se iz bolnice, ali me uglavnom vozi supruga. Mogu da trčim, kosim travu, radim normalno, fizički sam u odličnom stanju. Jedino sam zbog šećera mnogo smršao, čak 30 kilograma, a dugo nisam ni znao da imam i taj problem - ispričao je Arsić i dodao da se ne plaši smrti.

- Bolest je stvar koju treba normalno da tretiramo. Moja porodica me podržava i imam sreću da me leče sjajni lekari. Ne plašim se smrti jer mislim da sam besmrtan, a jedino me brine što možda neću stići nešto da uradim. Možda neću stići da se izvinim svima prema kojima sam pogrešio i možda neću stići da pomognem svojoj deci. Imam dve odrasle ćerke i dvoje mlađe dece, kao i unuku. Želeo bih samo zbog njih da budem još prisutan. Verujem da ljudi koji boluju od teške bolesti ostatak svog života treba da provedu radosno.

Arsić, koji je današnjoj publici najviše poznat po ulozi Barona iz popularne serije "Ubice mog oca", a prepoznatljiv je i po ulogama u filmovima "Dečko koji obećava", "Veliki transport", "Igmanski marš", "Pejzaži u magli", istakao je kako mu nedostaje gluma i kako bi želeo da ponovo zaigra u pozorištu.

 - Često razmišljam o tome kako da iskoristim svoje vreme i energiju i pomognem drugima koji su u situaciji u kojoj sam ja. Želim da ponovo igram predstave i da se vratim u repertoar Narodnog pozorišta - napomenuo je on, koji svaki put kad mu se ukaže prilika ode u posetu Manastiru Tumane.

 - Odrastao sam u tradicionalnoj porodici, kršten sam na vreme, slavio sam slavu, a nedavno sam sam boravio u Manastiru Tumane i samo mi je žao što zbog korone ne mogu dugo da se zadržavam tamo - završio je Tihomir.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati