Poznati

Direktno.rs

05. 08. 2020. 19:26 0

Poniženja i uvozni suzavac: Živimo u najgorim vremenima

Poznata novinarka Duška Jovanić otkrila je magazinu "Story" koji joj je period života bio najuzbudljiviji, ali i kako gleda na poslednjih 30 godina svog života.

Duška Jovanić važi za jedno od zaštitnih lica Beograda, njenog rodnog grada. Njena duga karijera ju je odvela u različite avanture, a ona je ovako opisala najbolji period svog života:

- Tek sam sada shvatila da mi je bilo najbolje onda kada sam mislila da mi se ništa gore ne može desiti. Dok sam bauljala po mestima u kojima je neko zanimljiv živeo ili je makar umro. Preskakala žive ograde i virila kroz ključaonice svih koji su imali zanimljive biografije, ali ne i vremena i živaca da ih sami napišu. Voajerisala sam i prčkala po tuđim sudbinama, u najboljoj nameri i s najlepšim sećanjem - okrila je novinarka.

Upitana da se osvrne na život u Srbiji devedesetih i danas, ona je napomenula da ne vidi preveliku razliku.

- Već 30 godina živim u najgorim vremenima. Sad sam na prinudnom i neplaćenom odmoru od tog divnog posla. Izgleda da je ovaj surovi cirkus tek razapeo trapez iznad savršeno nameštenog kadra naše instagram stvarnosti. Devedestih sam se pravila mnogo hrabra i pametna i ulazila tamo odakle se ne izlazi - rekla je Duška.

Na pitanje da li je sa godinama postala uspela da "savlada" svoju senzitivnost, Jovanić je napomenula da joj to nije pošlo za rukom.

- Pripadam generaciji koja je prohodala na minskom polju poniženja, uvreda i uvoznog suzavca. I inače nisam pozitivna, ni kada je to loš znak. Uvek mi je bilo teško da progutam sreću. Nekako mi zapne u grlu i neće da siđe. Može to i nežnije, znam, ali me je jednom u životu nagazio lajfkouč. Nije se dobro završilo - zaključila je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati