Poznati

Direktno.rs

05. 08. 2020. 18:11 0

"Žene teško postižu uspeh bez pomoći moćnih muškaraca"

Glumica Mirjana Karanović iskreno je govorila za magazin "Story" o drastičnoj promeni izgleda, samopouzdanju i najglamuroznijem trenutku svog života.

Karanović je nedavno načinila veliku promenu u svom izgledu i iznenadila brojne ljubitelje svog rada. Glumica je odlučila da se ofarba u plavo, a mnogi su to tumačili kao znak da je u njenom živou nastupila neka promena. Ona je magazinu "Story" otkrila da se, ipak, radilo samo o želji za eksperimentisanjem.

- Nekad volite da probate nešto novo i eksperimentišete, ali bila sam plava i ranije - od 2000. do 2009. godine mada nije bila ova nijansa. Ne vidim ništa loše u promeni, ja sam glumica i na to sam navikla . A i da nisam, zabavno je. Ne obraćam pažnju na komentare. Kome se sviđa, odlično, kome se ne sviđa, nek mi ne prilazi - objasnila je.

Govoreći o tome kako je svoju prvu ulogu odigrala u pozorištu "Dadov" i za nju odmah bila nagrađena, glumica je pojasnila da to priznanje nije moglo da je navede da se uobrazi.

- Nisam, jer nikad nisam mislila da zaslužujem neku nagradu. Štaviše, dugo sam se borila dokazujući da je nisam dobila slučajno. Tek sada sam postala malo prepotentna, valjda jer imam više samopouzdanja nego pre dvadeset godina. Sebe ranije nisam videla kao neku poznatu osobu, samo sam želela da budem glumica koja sedi u pozorištu i glumi - rekla je Karanović.

Da li to znači da se ne oseća kao zvezda, iako je priznata širom Evrope?

- Tako sam se osetila jedan jedini put, u Kanu 1985. godine kad smo išli sa filmom "Otac na službenom putu" i kad smo ulazili u "Grand Palais". Svirala je svečana muzika, stajali su gardisti sa obe strane stepenica. Dok smo se peli, sevali su blicevi foto-aparata i sve je podsećalo na snimanje nekog visokobudžetnog filma, nisam verovala da se tu nalazim. To je bio jedini glamurozni trenutak u mom životu - priznala je glumica.

Karanović se osvrnula i na položaj žena u društvu.

- U patrijarhalnom društvu, položaj žene još uvek umnogome zavisi od muške milosti. Veoma je teško da neka žena kod nas postigne uspeh, a da nije dobila podršku moćnijeg muškarca. Ali mislim da se stvari polako menjaju. Budućnost pripada hrabrim, pametnim i slobodoumnim mladim ženama i muškarcima - zaključila je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati