Poznati

Direktno.rs

26. 06. 2020. 18:04 0

Šta se krije iza slike Kim Kardašijan: "Ona ima problem!"

Britanska glumica i radio voditeljka Džamila Džamil osudila je nedavno objavljenu fotografiju Kim Kardašijan jer smatra da šalje pogrešnu poruku devojčicama.

Džamila Džamil je poznata u Velikoj Britaniji i Americi zbog svoje glumačke, ali i karijere modela. Međutim, u poslednje vreme je u žiži javnosti zbog svojih oštrih kritika poznatih ličnosti i njihovih "saveta" u postizanju određene težine ili izgleda. 

Tako je pre nekoliko meseci optužila Kloi Kardašijan da promoviše proizvode za mršavljenje koji su štetni, a da za reklame uzima ogromnu količinu novca. Sada je kritiku uputila najstarijoj sestri Kardašijan, Kim, zbog fotografije koju je nedavno postavila:

Na slici koja je privukla ogromnu pažnju javnosti, Kim pozira ispred ogledala u uskom korsetu koji čini da njena figura izgleda neprirodno i nerealno. Mnogi su požurili da ovo iskomentarišu, a tom talasu se priključila i Džamila.

- Činjenica da mi u hiljadama šaljete poruke vezane za poslednju objavu Kim, pokazuje da sam ja svoj posao obavila. Ja nikada nisam želela da "ukinem" Kim K, već sam želela vas da osposobim znanjem da biste mogli da prepoznate da su ovo nerealna očekivanja od žena koja stvara patrijarhat - napsiala je Džamila i dodala:

- Kim, kao mnogi od nas, već decenijama ima opsesivnih problema sa idejom o svom telu. Ona ne pokušava direktno da načini štetu. Ona je oštećena i ubeđena da mora da izgleda ovako kako bi bila posebna ili lepa. Da li je ovo loše? DA. Ali, nisam sigurna da je svesna da radi svojim pratiocima isto što su njoj uradili njeni idoli, ubedivši je da je mali struk definicija ženstvenosti i seksualne privlačnosti - objasnila je.

- Patrijarhat želi da budemo fokusirane na našu težinu umesto na našu moć, jednakost i psihološku slobodu. Je**š svakoga ko to podržava - napisala je Džamila, usput predloživši svojim pratiocima da otprate na društvenim mrežama svakoga ko promoviše ovaj vid nezdravog izgleda.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati