Poznati

[ Izvor: money.com ]

23. 01. 2020. 15:17 0

BANKROT ASOVA Spiskali milione na žene i razvrat

Sportisti su uglavnom pravi primer mladima da se rad i trud isplati, međutim, nije retkost da upravo profesionalni asovi mladi zarade mnogo novca koji lako potroše.

Broj proslavljenih sportista koji su bankrotirali raste iz godine u godinu, a poslednji u nizu je američki košarkaš Delonte Vest, čiji su nedavni video-snimci šokirali svetsku javnost. Naravno, postoje i drastičniji slučajevi od njegovog, a izdvojili smo i primer jednog domaćeg fudbalera.

Ogromno bogatstvo po završetku uspešne karijere spiskali su bokseri, košarkaši, teniseri, fudbaleri, atletičari, a ovo su najupečatljiviji primeri potpune finansijske propasti.Majk Tajson, bokser

Legendarni američki bokser Majk Tajson (53) bez premca je kada je reč o prokockanom bogatstvu. Najmlađi svetski šampion u teškoj kategoriji proglasio je bankrot 2003, iako je tokom karijere zaradio 400 miliona dolara. Novac je trošio na žene, žurke, vile i automobile, a jednom je dao pola miliona dolara za nakit koji je kupio prijateljima. Ima osmoro dece iz tri braka, ležao je u zatvoru zbog nasilja, problema sa alkoholom i drogom, a dijagnostifikovan mu je i bipolarni poremećaj.

Ivander Holifild, bokser

Nekadašnjem apsolutnom prvaku sveta, Ivanderu Holifildu (57) žene su došle glave. Iako je inkasirao oko 300 miliona dolara, bankrotirao je 2012. Skupo ga je koštalo izdržavanje jedanaestoro dece, a ženio se čak šest puta. Imao je neuspešne poslovne poduhvate, jedna od bivših supruga tužila ga je za neplaćanje alimentacije u visini od 550.000 dolara, a oduzeta mu je i kuća u Atlanti vredna deset miliona, koja je potom prodata na aukciji.Boris Beker, teniser

Osvajač šest grend slem titula, Boris Beker (52) bankrotirao je u junu 2017. Skupi razvodi, pogrešni poslovni potezi i život na visokoj nozi doveli su slavnog nemačkog tenisera do teške situacije. Nije vratio kredit od 4,1 miliona dolara, bivši partner ga je tužio za dug od 41 miliona, a utajio je i porez u visini od dva miliona. Razvod od supruge Barbare Feltus zbog preljube koštao ga je oko 20 miliona, a morao je da izdvoji novac i za Ruskinju Anđelu Ermakovu, sa kojom ima vanbračnu ćerku.

Alen Ajverson, košarkaš

Na terenu je Alen Ajverson (44) bio sjajan, ali u privatnom životu totalna suprotnost. Američki košarkaš ostao je bez zarađenih 200 miliona dolara zbog raskalašnog života i razvoda. Bivši plejmejker Filadelfije, Denvera, Detroita i Memfisa gubio je tužbe za nasilno ponašanje njegovog obezbeđenja, kao i za plaćanje alimentacije. Voleo je da troši novac na skupe automobile, garderobu i nakit, a tokom jednog suđenja izjavio je da nema više para ni da kupi čizburger.

Skoti Pipen, košarkaš

Slavni američki košarkaš Skoti Pipen (54) platio je ceh lošim poslovnim potezima. Bio je član one čuvene petorke Čikaga, igrao još za Hjuston i Portland u NBA ligi, što mu je donelo zaradu od 120 miliona dolara. Međutim, sve je potrošio na neuspešan biznis, a njegov finansijski savetnik je uhapšen zbog prevare i falsifikovanja dokumenata. Na kraju je nekada sjajno krilo imalo na računu minus od devet miliona, ali i dugove prema advokatima.

Denis Rodman, košarkaš

Kontroverzni košarkaš Denis Rodman (58) došao je do prosjačkog štapa zbog problema sa drogom i alkoholom. Platio je mnogo kazni zbog vožnji u pijanom stanju, bio je hapšen zbog nasilja i krađe, a samo za alimentaciju za izdržavanje dece duguje više od 800.000 dolara. Nosio je dresove Detroita, San Antonija, Čikaga, LA Lejkersa i Dalasa, a od ugovora, sponzora, ali i uloga u filmovima zaradio je oko sto miliona dolara. Bavio se i rvanjem, a imao je i svoju TV emisiju.

Merion Džouns, atletičarka

Američka atletičarka Merion Džouns (44) tri puta je bila olimpijska šampionka, ali njena karijera je propala kada je otkriveno da je koristila steroide. Sjajnoj sprinterki i skakačici udalj oduzete su sve medalje i nagrade zbog dopinga, a priznala je da je falsifikovala i čekove. Zarađivala je 80.000 dolara po trci, ali i milione od sponzora. Bankrotirala je, završila u zatvoru, a zbog neplaćanja poreza oduzeta je i kuća njene majke.

Džordž Best, fudbaler

Proslavljeni fudbaler Džordž Best bio je zvezda šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, pisao je istoriju u dresu Mančester junajteda, zaradio oko sto miliona dolara i sve potrošio. Po završetku karijere postao je alkoholičar, a ležao je u zatvoru zbog vožnje u pijanom stanju i napada na policajca. Gubitak bogatstva opisao je rečima: "Novac sam trošio na piće, žene i brza kola. Ostatak sam proćerdao".

Saša Ćurčić, fudbaler

Među poznatim sportistima koji su bankrotirali mesto je našao i srpski fudbaler Saša Ćurčić (47). Kada je iz Partizana otišao na Ostrvo, gde je igrao za Bolton, Aston Vilu i Kristal palas, počelo je i njegovo rasipanje novca. Potrošio je oko šest miliona evra na raskalašne žurke, druženje sa manekenkama i kremom svetskog džet-seta. Po završetku karijere vratio se u rodni Besni Fok, pobedio je u rijalitiju "Veliki brat", a sada se bavi trenerskim poslom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati