Muzika

Direktno.rs

04. 01. 2022. 13:25 1

Balašević cenio Džibonija: "Kako se nisam setio tih stihova"

- Džibonija izuzetno cenim kao dominantnog autora u njegovoj generaciji - rekao je svojevremeno Balašević

Đorđe Balašević je napisao ogroman broj pesama koje su postale vanvremenske. Njegovi tekstovi su čista umetnost. Ipak, postoji jedan za kojim je Đole žalio što ga nije napisao.

Balašević je svojevremeno u intervjuu za list "Carinik" otkrio koji tekst je bio u pitanju.

- Pa, jedan od lepših tekstova za koji mi je žao što ga nisam ja napisao je recimo "Ne očekuj da te iko razume". To je tekst Duška Trifunovića. I recimo, "Šta bi dao da si na mom mjestu"… U principu se mnogo češće dešava da drugi autori, kolege moje, kažu "Žao mi je što ja nisam napisao onu pesmu koju je napisao Balašević"! - rekao je Balašević.

Seid Memić Vajta - "Ne očekuj da te iko razume":

Onda se dotakao i Zlatana Stipišića Džibonija, pri čemu je naveo da mu se jedna njegova pesma dopadala.

- Ali, isto tako moram priznati da zavidim Džiboniju na nekim stihovima. Genijalno je ono njegovo iz pesme "Libar": "Još te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorječivo, još uvijek mogu ti podvaliti ljubav…" Svaka čast, Džiboni! Pomislio sam: "Đole, kako se ti toga nikad nisi setio…" Džibonija izuzetno cenim kao dominantnog autora u toj njegovoj generaciji, on je prosto trebao svima nama koji se bavimo ovim poslom. Mislio sam da je došlo vreme da neka nova generacija kaže meni i nekim mojim vršnjacima: "Mičite se sa scene, vi ste već u klimaksu, dolazimo mi."Na žalost, takvih mladih lavova nema. Ali, Džiboni je taj. Definitivno! - rekao je tada Đole, a prenosi balasevic.in.rs.

Zlatan Stipišić Džiboni - "Libar":

I sam Džiboni je imao reči hvale za Balaševića.

- Kada je reč o pevačima, mada znam da bi bilo gotovo nemoguće, ali u nekoj specijalnoj situaciji mislim da bismo Đorđe Balašević i ja mogli da složimo pesme. Mi se ne poznajemo privatno, samo preko pesama, ali ja jako poštujem te ljude koji su izdvojeni i nezavisni od trendova. Kao Leonard Koen, Bob Dilan, Dejvid Bouvi… Đorđe Balašević je pravi majstor, a pesma "Bezdan" je neverovatna, kao i ceo taj album - rekao je u jednom intervjuu Džiboni.

Đorđe Balašević - "Bezdan":

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati