Muzika

Direktno.rs

08. 12. 2021. 11:34 3

Đogani o "Idemo na Mars": Greška i Slađino opiranje

Najpopularnijih denser na ovim prostorima, Đole Đogani, otkrio je kako je nastala legendarna pesma ''Idemo na Mars'', koja je za vreme kada je izbačena bila poptuni novitet i osveženje.

Naime on se pored plesne grupe koju je vodio zajedno sa svojom tadašnjom ženom Slađom Delibašić, odlučio na još jedan korak, oformio je vokalnu grupu sa idejom da stvaraju inovativnu i drugačiju muziku od one na koju je tadašnja publika bila naviknuta.

- Sedeo sam sa mojim prijateljem Danijelom i rekao mu da želim da tekst bude malo drugačiji, da ne bude o ljubavi o rastancima, o svemu onome što se tada pravilo. On je rekao: ''Druže jedino da idemo na Mars pa da napišemo pesmu'', i ja kažem ''To, to nam treba. Idemo na Mars''- započeo je priču Đole u svom filmu ''Život i scena''.

- Tražio sam da bude novo, šaljivo... To je kao neka parodija na narodnjake, bez uvrede ikome. I svi smo usput smišljali tekst, nismo imali drugu strofu, pa se svako ubacivao sa nekim delom teksta- rekao je denser.
Međutim u momentu kada je pesma trebala da ugleda svetlost dana i napravi totalni bum u javnosti dogodio se preokret koji niko nije očekivao. Nepopravljivu grešku napravio je legendarni Kobac u čijem studiju su i snimali pomenut hit.

- U to vreme nije bilo hard diskova, i nije bilo autosave-a, ja sam se pogubio, nisam kliknuo save i zaboravio da snimim- rekao je Kobac i dodao da je mislio da će ga Đole ubiti kada mu je video pogled.

- Ja sam bio pod takvim adrenalinskim šokom da nisam znao šta da kažem. Samo sam ga gledao. Izbrisao je tako dobru pesmu sa tako dobrim aranžmanom, ali mi je rekao ''Sad ću brate da ti napravim još bolji aranžman''. I napravio je stvarno bolji aranžman- otkrio je Đole.

Sa druge strane ni tu nije bio kraj svim problemima i smetnjama, njegova supruga Slađa opirala se ideji da otpeva takvu pesmu.

- Kad sam rekao Slađi ona nije htela da čuje da peva taj tekst. Rekao sam joj da imamo decu i da moramo da zaradimo pare. I eto, nastade hit- kroz osmeh je objasnio Đogani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati