Muzika

Direktno.rs

09. 09. 2021. 09:48 2

Plasido Domingo oduševio publiku na Tašmajdanu (VIDEO)

Čuveni španski tenor Plasido Domingo nastupio je sinoć na Stadionu Tašmajdan i oduševio više hiljada fanova koji su do samog kraja sa velikim uživanjem pratili svaku notu njegovog glasa. Repertoar večeri činilo je izvođenje operskih arija Ðuzepea Verdija, Ðakoma Pučinija i Pjetra Maskanjija.

Nakon kratkog uvodnog nastupa simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije pod dirigentskom palicom bugarskog maestra Diana Čobanova, Domingova pojava na sceni krunisana je gromkim aplauzom, uz česte i mnogobrojne uzvike afirmacije iz publike.

Nastupi soprana Ane Piroci i Marije Jelić, što solo, što u duetu sa Domingom, bili su prepuni emocija, a publika je svaku od njih željno upijala.

Mladu saksofonistkinju iz Paraćina Kristinu Vasić, Domingo je lično izveo na scenu. Virtuozni nastup male Kristine posebno je razgalio prisutne, a njena pojava na sceni ih veoma raznežila - najburniji aplauz pripao je upravo njoj.

Završnicu spektakla činio je valcer koji su zajedno zaplesali Domingo i Marija Jelić, nakon čega je ovo veoma prijatno i emotivno veče krunisano burnim ovacijama.

Ovim koncertom zvanično je završen ovogodišnji Beogradski letnji festival (BELEF).

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati