Muzika

Direktno.rs

30. 07. 2021. 19:22 1

Hrvatski muzičar u Vajtsnejku: Privukao pažnju i Čarlija Šina

Vest koja je definitivno odjeknula u regionu, ali i rokenrol svetu jeste da je hrvatski muzičar Dino Jelusić postao član Vajtsnejka, što je potvrđeno i na zvaničnom sajtu grupe.

- Izuzetna mi je čast što sam deo jednog od mojih najdražih bendova svih vremena. Telefonski poziv Dejvida Koverdejla nešto je o čemu svaki pevač i muzičar moje generacije može samo sanjati, i dalje mi sve izgleda potpuno nadrealno. Jedva čekam da krenem na put sa Vajtsnejkom i kao što mi je sam veliki Dejvid Koverdejla rekao, da dam deo svog identiteta zvuku ovog kultnog benda - napisao je ushićeni Dino na Instagramu.

Dino Jelusić nije nepoznato ime na ovim prostorima, a muzikom se bavi još od detinjstva. Kako piše 24 sata.hr, pevanjem je počeo da se bavi sa svega tri godine. Dolazi iz muzičke porodice. Otac mu je gitarista, majka svira flautu.

Dino je u centar pažnje dospeo 2003. godine, kada je pobedio na prvoj dečjoj Evroviziji. Bilo mu je tada 11 godina.

Nakon pobede na dečjem Evrosongu objavio je prvi album i gostovao u emisiji Sanje Doležal. Njegovo gostovanje ostalo je upamćeno po tome što je voditeljki gledao u dekolte.

Upravo ta situacija je privukla pažnju Čarliju Šinu, koji je to objavio i na Fejsbuku.

Kao tinejdžer počeo je da sluša bendove kao što su Led Cepelin, Kingdom Kam, Vajtsnejk i Ajron Mejdn, što ga je inspirisalo da promeni muzički pravac. U jednom trenutku je razmišljao i da ostavi muzičku karijeru.

- Imao sam faza, došao bih kući, ne bih uopšte ni pogledao klavijaturu, ne bih uopšte razmišljao da idem da pišem pesme, a i moji roditelji su rekli da ne vide više smisao. Nekako bila je neka polu-depresija - rekao je Dino za InMagazin.

Od 2012. godine Dino osniva grupu Animal Drajv, a internacionalnu karijeru pokreće kada postaje deo američkog benda Trans-Siberian Orkestra, nakon što je impresivno otpevao pesmu "The Show Must Go On" grupe Kvin.

Jelusić biva primećen od strane muzičke kuće Frontiers Rekords, koja stoji iza slavnih bendova kao što su Vajtsnejk i Toto. Završio je u i Muzičku akademiju. Dino je inače promenio svoje ime u umetničko Jelusick.

Krajem jula 2021. godine postao je deo grupe Vajtsnejk, a reči hvale o Dinu imao i frontmen benda Dejvid Koverdejl.

- Apsolutno mi je drago što pružam dobrodošlicu izuzetno nadarenom Dinu Jelusiću u grupu Vajtsnejk. Oči i uši su nam bile uprte u njega otkako smo pre dve godine zajedno svirali u Zagrebu. Zavolećete ga - izjavio je frontmen grupe Dejvid Koverdejl na sajtu grupe.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati