Muzika

Direktno.rs

23. 07. 2021. 17:39 0

Zašto su Rijana, Džej Z i Bjonse obojili Twitter u plavo?

Prvi put sam čuo za TIDAL 2015. godine, kada sam bio u srednjoj školi, i to samo zbog toga što je većina javnih ličnosti promenila svoje naslovne fotografije na društvenim mrežama u plavu boju, tada bojkotujući deo muzičke industrije i zahtevajući ravnomernu isplatu za autorska prava, muziku koju stvaraju i tekstove koje pišu.

Bijonse i Džej Zi, koji su delimično bili vlasnici TIDAL-a, tada su ponudili novi striming servis koji fanovima nudi ekskluzivan pristup najnovijoj muzici, detaljima vezanim za pesme i albume omiljenih izvođača, premijere video spotova, a umetnicima koji su pristali da svoju muziku prebace na ovu platformu, isplaćivali su znatno veću sumu novca od one koju su nudili drugi striming servisi poput Jutjuba, Spotifaja i Dizera. Plava boja na društvenim mrežama bila je znak protesta i podrška tada novoj striming aplikaciji koja je obećavla revoluciju u muzičkoj industriji. 

TIDAL je do danas zadržao istu politiku na svojoj platformi koja funkcioniše u više od šezdeset zemalja sveta, uključujući i Srbiju od početka juna ove godine, a zahvaljujući SBB-u. Ova striming platforma u svom katalogu ima više od 70 miliona pesama i 250.000 videa visokog kvaliteta, zajedno sa originalnim video sadržajima, podkastima, hiljadama plejlista koje su kreirali i novi izvođači putem specijalne opcije - TIDAL Rising. 

Za mene lično, dizajn je nešto što posebno izdvaja TIDAL od svih drugih aplikacija putem kojih sam do sada slušao muziku. Elegantna crna boja i specifični font slova efektno upada u oči. Platforma odmah na početku, nakon što se registrujete, nudi opciju biranja omiljenih izvođača putem klika na balončiće sa njihovim imenom i slikom, a onda na osnovu vašeg ukusa predlaže nove izvođače, pesme, plejliste i slično. 

Ako ste pop fanatik poput mene, i bez obzira na to što imate dvadeset, trideset, četrdeset ili više godina, i dalje uživate u magiji koju kreiraju pop zvezde iz sveta šoubiznisa, detaljne recenzije i opisi albuma na TIDAL-u su nešto najbolje što ćete moći da pročitate.  Lajv izvedbe, takozvane "artist seanse" i ekskluzivni video klipovi su nešto u čemu ćete takođe uživati. 

Lično sam odlučio da prvi dan korišćenja aplikacije provedem „samo“ četiri sata slušajući intervjue Tejlor Svift ,čija sam prepričavanja do sada jedino čitao u stranim tabloidima. I iskreno, nije postojao bolji način na koji bih proveo slobodno popodne

Dobra stvar je i ta što zahvaljujući TIDAL-u  više ne moram da provodim sate kreirajući idealnu plejlistu za trening koja me smori već trećeg dana, jer aplikacija takođe nudi i "artist radio", zasebnu plejlistu koja u odnosu na pesmu koju slušate prepoznaje slične zvukove i melodije, te umetnike sličnog žanra, te za vas kreira specijalnu, unikatnu plejlistu za sve moguće prilike. Bilo da je reč o pesmama za trening, šetnju, vožnju ili lagano nedeljno veče kod kuće. 

TIDAL Premium od početka juna je sastavni deo SBB - ovih EON Premium paketa sa televizijom i internetom, kao i televizijom, internetom i telefonijom. Svi TIDAL paketi dostupni su i za sve ostale SBB korisnike putem MojSBB portala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati