Muzika

Direktno.rs

17. 06. 2021. 10:18 0

Tragedije u životu Novice Zdravkovića iznedrile hitove

Pevač Novica Zdravković, brat legende kafanske muzike, Tome Zdravkovića preminuo je sinoć u KBC Zvezdara, a iza sebe je osim neutešne porodice i prijatelja ostavio i hitove po kojima ćemo ga pamtiti.

Tokom višedecenijske karijere Zdravković je objavio nekoliko albuma, a najveći koncert u karijeri održao je 2005. godine na Beogradskom sajmu.

Jedan od Novičinih najpoznatijih hitova je pesma "Splavovi", a potom i "Ambis", "Ne pitaj me", "Navikô sam ja na noćni život" i mnogi drugi.

Novica je 1992. godine objavio i album posvećen bratu, pod nazivom "Pesme za Tomu". Samo neke od pesama koje su se na ovom albumu našle su "Bogati za muku ne znaju", "Zatvori oči i ćuti", "Ispod palme", "Voleo sam samo jednom" i druge.Kafana je braći Zdravković bila u krvi, te i ne čudi što se nijedan izlazak ne može zamisliti bez njihovih pesama, uz koje se ljudi vesele, ali i tuguju.

Dugo godina je stvarao u senci svoga brata Tome Zdravkovića za koga je, po sopstvenom tvrđenju, napisao jedan od hitova, pesmu "Umoran sam od života". Njegov život isprepletan je tragedijama, o čemu je svojevremeno i sam pričao, tvrdeći da nosi prokletstvo zbog devojke koja je pre više od tri decenije poginula.

Prilikom gostovanja u emisiji "Grand magazin", ispričao je svoju priču.

- Bila je veoma lepa i dolazila je svake noći u kafanu u kojoj sam pevao. Znao sam da je bila zaljubljena u mene, ali joj tu ljubav nisam uzvratio jer sam tada bio ženskaroš i menjao nekoliko devojaka za noć. Nisam hteo da je iskoristim i stavim u isti koš sa njima, želeo sam da ostanemo prijatelji - kazao je pevač i dodao da su jedne noći sedeli u kafani do zore i da je ona pijana sela u automobil i krenula na posao.

- Na pančevačkom mostu se kamion zakucao u nju i na mestu je ostala mrtva. Posle nekoliko sati su mi javili da je više nema - kazao je Zdravković.

Nakon toga, preminula mu je i rođena sestra.

- Život mi se raspadao. Godinu dana od kada je umrla sam svakog jutra ranom zorom išao na njen grob mrtav pijan, pričao i onda bih zaspao - kaže on i dodaje da ubrzo nakon nje je umro njen muž, a njegov zet.

- Zatim moj Toma…Umro je u najgorim mukama. Molio sam lekare da ga uspavaju, a oni nisu hteli - objašnjava on naglasivši da odmah posle Tome je umro sinovac od 26. godina a zatim na stotine prijatelja i članova familije.

- Ta devojka koja je poginula pre više od tri decenije mi uzima sve drago. Na proleće sam bio kod jedne žene koja se bavi tim stvarima, proročanstvima ili kako već, i ona mi je rekla da mi se ta devojka sveti za neostvarene snove. Uzima sve što mi je najdraže. Neka uzme mene odmah nemam strah, samo neka mi ne dira porodicu - rekao je on.

Novica Zdravković rođen je u Leskovcu 1947. godine, a veći deo života proveo je u Beogradu.

Dve i po godine je vodio bitku sa kancerom bešike. Imao je dve teške operacije, a poslednja je obavljena krajem januara prošle godine na VMA.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati