Muzika

Direktno.rs

09. 04. 2021. 22:34 2

Irena Blagojević: Želim da ostavim neizbrisiv trag

"Oduvek sam osećala da će moj put biti drugačiji, neočekivan, jer volim muziku iznad svega i važno mi je da imam šta da predstavim publici, a ne da se pojavljujem radi sticanja popularnosti", rekla je za Direktno.rs kantautorka Irena Blagojević.

Ona je nedavno objavila  treći album pod nazivom "Pero". Devet novih pesama predstavljaju logičan nastavak njenog soul džez stila sa primesom pop muzike, kakav je zabeležen na prethodnim izdanjima "Jutro bez ljubavi" (2010) i "Blistavi grad" (2016).

Irena je u razgovoru za naš portal otkrila kada i kako je počela da se interesuje za džez, bluz i druge muzičke pravce koji nisu toliko prisutni na našoj sceni.- Još u srednjoj školi sam volela da pevam drugačije muzičke žanrove. Prva pesma koju sam ikada izvela na bini je pesme "Let the sunshine in" iz mjuzikla "Kosa" i na tom takmičenju mladih u Valjevu sam bila, kako su to oni nazvali tad, apsolutni pobednik - prisetila se kantautorka i dodala:

- U mladosti sam obožavala soul, džez sa primesama roka, a moj veliki idol bila je Dženis Džoplin, volela sam i grupu "Toto", Džoa Kokera, u soul muzici Ala Grina, Aretu Frenklin…Na pitanje da li se ikada osećala kao autsajder zbog pravca u muzici koji je odabrala, Irena je objasnila da to nije bio slučaj jer je kao vrlo mlada dobila potvrde za svoj talenat i rad.

- Oduvek sam osećala da će moj put biti drugačiji, neočekivan, jer volim muziku iznad svega i važno mi je da imam šta da predstavim publici, a ne da se pojavljujem radi sticanja popularnosti. Volim svoj mir najviše na svetu jer u njemu stvaram. Moj odnos prema muzici je svakako drugačiji jer sam zavrsila FMU i taj umetnički pristup postoji u svemu što radim.

Kada je u pitanju situacija na muzičkoj sceni u Srbiji, Blagojević je vidi kao "apsolutno ekstremnu".

- Veći deo estrade ne postoji u mojoj muzičkoj percepciji, a svaka vrsta vulgaris muzičkog sadržaja bez smisla, takođe. Toliko je malo izvođača sa nekom smislenom idejom u autorstvu. Sa druge strane, mnogo talentovanih ljudi koji ne znaju šta bi sa svojim talentom pa pokušavaju bilo šta da bi uspeli i tu dolazimo u klopku u kojoj se prave preveliki kompromisi zarad brzog uspeha. Kada se istinski baviš muzikom ti ne razmisljaš na taj način već kako da iznedriš najbolje od sebe, bez kompromisa.

A šta je to što nju i dalje "gura" ka stvaranju?

- Motivisana sam mnogim razlozima, ali svakako najjači je da ostavim iza sebe neizbrisivi trag postojanja i da je moja muzika i interpretacija nekome zaista značila. Ko zna, možda sam tu misiju već ispunila, to će vreme pokazati. Kako god, stvaraću dok sam živa, jer kada jednom uđete u magiju muzike - povratka nema.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati