Muzika

Direktno.rs

04. 04. 2021. 19:56 3

"Nećete prodati 100 hiljada, ovo je zemlja sa 20 miliona seljaka"

Ove godine obeležava se tačno četiri decenije od objavljivanja LP ploče koja se u Srbiji i bivšoj SFRJ smatra ključnim momentom "novog talasa".

Reč je o albumu "Paket aranžman", kompilaciji pesama bendova "Šarlo Akrobata", "Električni Orgazam" i "Idoli". Tim povodom, Radio Beograd 202 ugostio je Srđana Gojkovića Gileta, osnivača, pevača i gitaristu "Orgazma".

On je u emisiji "Zlatni papagaj" (emisija je nazvana po istoimenoj numeri "Orgazma" koja se našla na albumu "Paket aranžman") govorio o momentu kada je prvi put preslušao ovaj album u društvu producenta Enca Lesića, inicijatora projekta.- Kad sam ja prvi put slušao "Paket aranžman", to je bilo valjda kod Enca u studiju, ja sam tad prvi put shvatio svu širinu - kad sam čuo sve pesme od "Šarla" i sve od "Idola" i sve naše pesme zajedno, ja sam bio totalno oduševljen. Zagrlio sam Enca i rekao mu: "Enco, prodaćemo 100 hiljada ploča, ovo je fenomenalno!" - prisetio se Gile te davne 1981. godine i dodao:- A onda je Enco zagrlio mene i rekao: "Gile, nećete prodati 100 hiljada, mi živimo u zemlji gde ima 20 miliona seljaka, oni ne slušaju ovo" - ispričao je kroz smeh muzičar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati