Muzika

Direktno.rs

04. 04. 2021. 12:16 4

"Isplivali su šund i kič, nisam hteo da snimam"

Crnogorski muzičar Nenad Knežević Knez nakon dve i po godine pošto je objavio baladu "Danas ja, sjutra ti", rešio je da publiku obraduje novom pesmom.

U pitanju je numera "Zarobljeni", a o novom angažmanu Knez je govorio za crnogorske "Vijesti".

- Svi su oduševljeni novom pesmom, ne samo publika, već i kolege, prijatelji, saradnici. Puni su hvale za pesmu. Kad sam je prvi put čuo, dopala mi se. Malo smo je modifikovali u odnosu na taj prvi demo i na kraju je stvarno ispala fenomenalna. To sam u stvari ja, to je moj senzibilitet i podseća upravo na te moje starije pesme, a aranžmanski i produkcijski spakovana je u aktuelnu produkciju koju sada rade širom sveta. To je taj neki latino, spojen sa balkanskim melosom - ispričao je pevač.Knez je nekoliko godina bio odsutan sa muzičke scene, a sada je otkrio zašto je odlučio da napravi pauzu.

- Dve i po godine sam bio u Francuskoj, razmišljao sam da li uopšte da snimam i radim. Bio sam na nekoj prekretnici, ali je prevagnuto to što ne mogu bez muzike. Radio sam ja i tamo, imao dva neka benda sa kojima sam nastupao. To je i jedan od razloga što sam snimio album "Magic of Balkan". Nije da je došlo do nekog razočarenja, već su se trendovi promenili, plasman muzike, isplivavanje šunda i kiča, ma sve je uticalo po malo na to da napravim pauzu. Nisam osećao potrebu da snimam - naveo je on i dodao:- Imao sam neku vrtu ličnog nezadovoljstva zbog toga što se ukus publike promenio i koliko su izgubljene vrednosti dobre harmonije, tekstova. Danas ako nije u tekstu pesme marka nekog automobila tipa - lamburđini, ferari, maserati, ili robne marke - Kavali, Armani, D&G ili pića - viski, konjak, šampanjci, pesma će biti manje uspešna. Nema pravih vrednosti, i onda se sve gubi. To je i moj apel koji non-stop pokušavam da nametnem - zaključio je Knez.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati