Muzika

Direktno.rs

30. 03. 2021. 12:46 0

Otpevala "Tek je 12 sati": Od pratećeg vokala do Evrovizije

Prva epizoda serije "Porodica", koja prati poslednje zajedničke trenutke porodice Milošević prikazana je sinoć. Mini serija reditelja Bojana Vuletića privukla je veliku pažnju, a u odjavnoj špici čula se pesma koja je obeležila devedesete godine na ovim prostorima, numeru "Tek je 12 sati" grupe "E.T".

Ta pesma je bila jedna od najpopularnijih na žurkama, a rado se sluša i danas, gotovo 30 godina kasnije.

Ivana Vrdoljak, poznatija pod umetničkim imenom Vanna, otpevala je pesmu "Tek je 12 sati", hit bez kojeg nije mogla da se zamisli nijedna žurka devedestih godina i koja je savršen izbor za odjavnu špicu hit serije "Porodica" o kojoj cela Srbija priča, a koja je sinoć počela da se emituje na RTS-u.

Ivana je tada bila prateći vokal veoma popularne grupe E.T., ali pošto je pesma koju je ona otpevala postala neverovatan hit, postala je stalni član grupe.

Nakon četiri albuma koje je snimila sa čuvenom muzičkom grupom, 1998. odlučila je da karijeru nastavi kao solo pevačica.

2001. godine predstavljala je Hrvatsku na Pesmi Evrovizije sa numerom Strune ljubavi, koju je otpevala na engleskom jeziku i osvojila deseto mesto.

Vanna je i dalje aktivna i uspešna u svetu muzike - 2012. godine pevala je sa grupom Neverne Bebe njihovu numeru Za tvoje oči, a 2015. oduševila na festivalu Sunčane skale sa pesmom Probaj.

Vannu danas mnogi nazivaju divom Hrvatske, od 1998. godine Vanna je udata za producenta Andriju Vrdoljka, kojem je rodila dvoje dece.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati