Muzika

Direktno.rs

04. 03. 2021. 10:13 9

Čuvenom gitaristi iz Kneza kazna zbog uličnog sviranja

Zoran Ilić Tambura, čuveni beogradski ulični svirač, dobio je danas poziv da se javi na izdržavanje zatvorske kazne - zato što je svirao na ulici.

Tambura je dobro poznat Beograđanima jer je godinama neko ko ulepšava atmosferu u Knez Mihailovoj ulici. Ilić je gitarista koji se decenijama profesionalno bavi muzikom, a sarađivao je i sa velikim imenima naše muzičke scene - Borom Čorbom, Teškom industrijom, Aleksandrom Perović iz "Moby Dick"-a, Aleksandrom Koraćem i "Indexima".

Bez obzira na to, muzičar je danas dobio poziv na izdržavanje zatvorske kazne.Kako je objasnio putem Tvitera, njemu je poziv uručen zbog sviranja u Knez Mihailovoj, odnosno neplaćanja kazne u iznosu od deset hiljada dinara.Zoran je ubrzo obavestio pratioce da je uz pomoć drugara prikupio potreban novac.

On je u najpoznatijoj beogradskoj ulici svirao od 2010. godine, ali je pet godina kasnije počeo da dobija krivične prijave od komunalne policije. Od početka prošle godine je iz tog razloga redovan u Požeškoj ulici na Banovom brdu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati