Muzika

A. O. [ Izvor: Vijesti.me ]

16. 01. 2021. 07:00 2

Tereza Kesovija: Kakva penzija, pevaću do smrti

Diva jugoslovenske muzičke scene Tereza Kesovija govorila je o poslednjem singlu, nagradama i saradnjama.

Pre dve godine najavila je da će se povući sa scene i otići u penziju, ali se ubrzo predomislila - zov umetnosti za nju je bio previše jak, pošto je, kako kaže, život provela za mikrofonom i kako sada stvari stoje biće tako sve dok bude živa.

- Ma kakva penzija, pevaću do smrti - izjavila je svojevremeno hrvatska pevačica Tereza Kesovija, jedna od najvećih diva jugoslovenske muzičke scene, a da je još uvek u formi iako je ušla u devetu deceniju života pokazala je krajem prošle godine kada je objavila novi singl pod nazivom “Ima te” i spot u kojem je odigrala ulogu princeze od Monaka, koju je i lično pozivala.Da ne upada u kolotečinu i da ne živi samo od stare slave, već da je spremna i dalje da pomera granice i eksperimentiše pokazala je saradnjama sa mlađim i drugačijim muzičarima sa hrvatske scene kao što su Aljoša Šerić i grupa Let tri.

Apropo toga kako i kad je nastala pesma “Ima te” i kako je došlo do saradnje sa Aljošom Šerićem, Tereza je za "Vjesti.me" ispričala:- Krivac za taj spoj je Goran Lisica Foks, poznati diskograf i vlasnik Dalas Rekordsa. Dugo sam čekala pesmu koja bi me oduševila već pri prvom slušanju. Aljoša Šerić došao je sa svojom gitarom na moju adresu i svojim prijatnim baritonom otpevao pesmu.

Što se spota tiče, pevačica je rekla da je snimanje bilo veoma naporno iako je trajalo samo tri dana.

Pevačica je i nedavno dobila nagradu za životno delo i dodala je u kolekciju od preko 150 nagrada.

- Poznato je da moja karijera traje 61 godinu. Mnoge nagrade sam primala u nekim prošlim godinama. Nažalost, sve su stradale u spaljenoj kući. Ostao je ipak dovoljan broj veoma vrednih nagrada, poput one francuske koju sam dobila od tadašnjeg predsednika Žaka Širaka uz medalju. Uz nju, sa ponosom ističem i nagradu za životno delo koju sam dobila od rodnog Dubrovnika, kao i nagradu za životno delo Opštine Konavle, rodnog kraja mojih roditelja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati