Muzika

Direktno.rs

28. 12. 2020. 15:56 1

Amerikanac o Balaševiću: On je humanista, najbolje od čovečanstva

Amerikanac koji pod imenom "Profesor Skaj" analizira najrazličitiju muziku, nedavno se osvrnuo na album Đorđa Balaševića "Celovečernji the Kid" iz 1983. godine.

Naime, profesor ima suprugu koja je rodom iz Srbije, a Balašević joj je jedan od omiljenih pevača. Kako bi je iznenadio za njen rođendan, 27. decembra, Skaj joj je posvetio ovaj video, govoreći o Balaševiću, Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

- On nije samo regionalni pevač. Voljen je širom Srbije i bivše Jugoslavije. Mislim da je ono što ga čini izuzetnim, i što sam zavoleo kod njega, to što predstavlja ono najbolje u čovečanstvu. Potiče iz mesta koje je razorio nacionalizam, a donosi nešto univerzalno, i komentariše čovečanstvo i život sa male distance, sa inteligentnom i kreativnom pozitivnošću - rekao je profesor Skaj o Balaševiću, piše Telegraf.rs.- Realističnom pozitivnošću, ne onom glupom kao "sve je u redu", već posmatranjem stvari i objašnjavanjem života na način koji pomaže slušaocima da ga kvalitetnije žive. Ono što ga čini interesantnim je to što je regionalan, ali i humanista. Peva za malu grupu ljudi, ali istovremeno za sve nas - napomenuo je Profesor.On je otkrio da je prethodni snimak koji je posvetio Balaševiću bio u vreme kad je pevač prošle godine doživeo infarkt, i da je to bio jedan od najgledanijih videa koje je objavio.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati