Muzika

Direktno.rs

13. 11. 2020. 10:20 1

VOLELE SU GA GENERACIJE Najveći hitovi Kiće Slabinca

Legendarni pevač Kićo Slabinac preminuo je jutros u Zagrebu. Iza sebe je ostavio sijaset hitova koje je cela Jugoslavija obožavala.

Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini nakon teške bolesti, a iza njega su ostali brojni hitovi koji se pevaju generacijama. Bio je jedan od najpopularnijih muzičara na području bivše Jugoslavije, a njegove numere Plavuša, Pokloni mi jedan dan, Zbog jedne divne crne žene i Tri slatke reči samo su neke od pesama s kojima je ušao u istoriju.

Verovatno najveći "Zbog jedne divne crne žene", krije posebnu priču - nastao je u avionu. Naime, Kićo je davne 1972. bio na turneji u SAD i upoznao Beograđanku Mirjanu Antonović kojoj je vanvremenska numera posvećena.

Inače, reč je o lepotici dobro poznatoj srpskoj javnosti koja godinama živi u Americi i koja je na sudu dokazivala da je pevač Miroslav Ilić otac njenog sina Devina.

Kićo i Mirjana su bili u vezi, a kontakt su održavali i kad je ljubav završena.

Takođe, i njegov hit "Plavuša" posvećen je bio bankarskoj službenici za koju je Kićo kasnije saznao da je udata i ima dete.

Tokom duge karijere sarađivao je sa mnogim pooznatim i uspešnim muzičarima, među kojima su Đorđe Novković, Kemal Monteno, Arsen Dedić, Zdenko Runjić i drugi.

Podsetite se samo nekih od hitova legendarnog Kiće koji će nam zauvek ostati u sećanju.

Zbog jedne divne crne ženeNije moja duša praznaPlavušaOtiš'o je s mirisima jutraDa sam tvoje riječi slušao majkoStani, suzo, staniNek se toči staro vino

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati