Muzika

Direktno.rs

22. 10. 2020. 17:29 2

Aleksandra Kovač apeluje: Puštajmo srpsko!

Kantautorka Aleksandra Kovač apelovala je na radio i televizijske stanice da u vreme koronavirusa češće puštaju domaću muziku i na taj način pomognu srpskim izvođačima.

Kovač je jedna od najpriznatijih muzičarki na našim prostorima i koristi svaku priliku da promoviše kvalitetnu muziku. Nedavno je priznala da od domaćih radio stanica gotovo nikad nije imala podršku.

- Na prste jedne ruke mogu da nabrojim radio stanice i muzičke urednike koji su podržali moju muziku poslednjih 15 godina. Neki su mi rekli da moja muzika nije "dovoljno komercijalna", neki da nije "dovoljno underground", a neki samo nisu videli interes, ni lični, ni finansijski, od puštanja moje muzike - napisala je ćerka Kornelija Kovača u julu ove godine, a sada je iste radio i televizijske stanice pozvala da se uključe u podršku domaćim izvođačima.

- Ne postoji bolji trenutak za akciju #puštajmosrpsko od ovog sada, kada naši muzički autori, kompozitori, aranžeri i kantautori, kao i izvođači, ne mogu da stvaraju i rade kao pre pandemije Korona virusom. Zato apelujem na srpske medije (radio i TV stanice) da procenat muzike domaćih autora i izvođača (državljana Srbije) koja se emituje, bude mnogo veći od dosadašneg, ali i od procenta muzike stranih autora - napisala je Aleksandra i dodala:- Godinama unazad srpski mediji daju ogromnu prednost stranim autorima i izvođačima, pogotovo onima iz regiona, što znači da srpski autori manje zarađuju, i novac ne ostaje u Srbiji. Sada je vreme da napokon podržimo naše kreativce, profesionalce i stvaraoce, ljude koji su izabrali da rade i žive u Srbiji, koji žive od autorskih i izvođačkih prava, od emitovanja muzike koju stvaraju i izvode. Više nego ikada pre, moramo biti tu jedni za druge i misliti na državljane Srbije i njihov opstanak u ovim teškim vremenima - zaključila je pevačica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati