Muzika

Direktno.rs

14. 10. 2020. 20:54 9

GLAS KOJI LOMI SRCE Ne dam te, Srbijo, ne dam (VIDEO)

Ono što je upravo u meni jedinstveno ne smatram da pripada meni, već publici. Oduvek mi je bio cilj ne da ostvarim sebe, nego da poklonim sebe, a da to nije nametnuto, već sugestivno. Da muzikom pokrenem taj unutrašnji čovekov svet ljubavi. Sve se to sabralo kroz horove, duhovne akademije, studije, spotove i pregršt javnih nastupa. Ljudi različitih profila, opredeljenja, slojeva društva, zaista žele da su deo toga, izjavila je svojevremeno za medije, Milica Dosković, članica hora Opere Srpskog narodnog pozorišta i vokalnma solistkinja, čija pesma "Ne dam", koja je doživela neverovatan uspeh u javnosti, je dobila i spot.

- Pesma sada zvuči himnično sa emotivnim rodoljubivim nabojima - kaže Milica Dosković za "List Zrenjanin".

Pesma "Ne dam", čiji tekst je napisao pesnik Goran Vitić, aranžman uradio Mikica Antonić, a u izvedbi Milice Dosković, izazvala je oduševljenje kod publike. 

Vokalom koji lomi srce, podiže moral i čini da vam se svaka dlaka na telu naježi, Milica Dosković je pogodila patriotska osećanja Srba. 

Ne dam Žiču, ne dam Studenicu, ne dam krsnu slavu, ne dam crkve...nabraja Doskovićeva u pesmi sve čime se Srbi ponose kroz istoriju i po čemu su prepoznatljivi.

Pesme su moćan izvor inspiracije i osećanja, a Doskovićeva je svojom interpretacijom "Ne dam", toliko uverljivom i stvarnom, učinila da je zaista doživimo svim našim čulima i pokrenula mnoge da razmisle ko smo, šta smo i kude idemo i čemu stremimo. 

Milica Dosković već radi na novim pesmama i najavljuje jednu o Kosovu.

- Deo mog dečjeg hora upravo završava audio snimanje u Beogradu za jednu novu pesmu o Kosovu, zajedno sa Dečjim horom Hrama Sv. Pantelejmona iz Mirijeva, KUD „Abraševic”, Kragujevac, uz brojne muzičare i saradnike, a spot za ovu pesmu biće sniman u Kragujevcu, u Šumaricama - kaže ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati