Muzika

Direktno.rs

19. 09. 2020. 10:41 0

Odlučeno: Evrovizije će biti sledeće godine bez obzira na koronu!

Sledeće godine 22. maja, u Ahoj areni u Roterdamu, dobićemo novog pobednika Evrovizije, a kako će se takmičenje odvijati zavisiće od toga kakva će biti zdravstvena situacija u svetu.

Kao i sve manifestacije ove 2020. godine, tako je i Evrovizija platila danak zbog pandemije koronavirusa. Ove godine najgledanije muzičko takmičenje na svetu bilo je otkazano, a većina nesrećnih takmičara još ne znaju da li će njihove zemlje praviti reizbor za svog predstavnika na Eurosongu ili će im dati drugu šansu da se ipak pokažu Evropi i svetu na najbolji način iduće godine.

Jedno je jasno, Evrovizija će se naredne godine održati uprkos svemu, a Holanđani će konačno nakon 41. godine dobiti priliku da se pokažu kao domaćini. Takmičenje će se održati u Roterdamu u Ahoj areni, dok slogan "Open Up" ostaje isti kao i ove godine.

Za sada postoje četiri scenarija po kojima će se ovo prestižno takmičenje održati:

1. Normalno Evrovizijsko takmičenje

U ovoj veziji sve će se održati kao i do sada, uz devet dana nastupanja, uključujući i probe u kostimima, gde će biti prisutni i svi članovi delegacija, kao i publika u areni i novinari. Ova verzija verovatno će zavisiti i od dostupnosti vakcine protiv kovida i testiranja na virus.

2. Socijalno distancirano takmičenje

Svi učesnici takmičenja moraće da poštuju socijalnu distancu od 1,5 metara tokom celog trajanja manifestacije. I u tom slučaju će biti devet nastupajućih dana, ali uz smanjen kapacitet publike u areni, koji će takođe morati da poštuju mere socijalne distance. Timovi u delegacijama takođe će biti smanjeni, kao i broj prisutnih novinara

3. Evrovizija sa restrikcijom u putovanjima

I u ovom slučaju bi se praktivala socijalna distanca, kao u drugom scenariju. Takoše, ako bi se desilo da neka delegacija zbog situacije u svojoj zemlji nije u mogućnosti da doputuje u Roterdam, njihovi predstavnici će pesmu izvesti iz svoje zemlje, dok će svi ostali nastupati uživo iz Ahoj arene.

4. "Lockdown Eurosong" ili "Karantinska Evrovizija"

Ako situacija u Holandiji opet bude zahtevala mere karantina, opet će Eurosong biti održan ali bez publike i bez aktivnosti u Roterdamu. Svi nastupi učesnika biće emitovani u Ahoj areni direktno iz zemalja učesnika.

Definitivna odluka o tome na koji način ćemo ove godine gledati Eurosong biće doneta na osnovu situacije u kojoj se planeta nađe prvih meseci iduće godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati