Muzika

Direktno.rs

25. 05. 2020. 11:57 1

Rambo "udara": Svest je postala deponija idiotarija

Proslavljen muzičar Rambo Amadeus objavio je tri verzije singla "Platiš 1 Dobiješ 2 (puta 3)". Ova pesma se nalazi na albumu "Brod Budala" i objavljena je u verziji "Klot", "Frket" i "Iztok Turk remix" u kolaboraciji sa Mantrakom.

Rambo je za ove numere napisao i detaljan opis, ali i zamolio sve da glasaju za omiljenu verziju!

- Motive i inspiraciju za pisanje ovog teksta našao sam u poplavi dezinformacija koje dominiraju internetom i društvenim mrežama pretvarajući ljudima svest u deponiju idiotarija. Nadrilekari, proroci, gatare, stručnjaci za numerologiju i astrologiju, kao najbudalastiji primeri širenja dezinformacija zapravo su najzgodniji da se ovaj fenomen parodira i kritikuje, pa sam u tu svrhu i obukao kostim prosečnog proroka, nadrilekara, belog maga ili kako već sami sebe nazivaju ti groteskni prevaranti, koji tako perfidno zloupotrebljavaju ljudsku naivnu prirodu svojim “mambo jambo” fazonima - istakao je on, i dodao:

- Broj ljudi koji misli da je zemlja ravna ploča drastično je porastao pojavom društvenih mreža, koje su omogućile baš svima da pišu, razglabaju, javno tumače stvarnost i postavljaju razne teoriije zavere. 5 g je novi neprijatelj - ali...paralelno nikog naročito ne uzbuđuje zagađenje zemlje hemijom, plastikom, globalno otopljavanje. Odlučio sam da sada, kada se epidemiji korone vidi kraj, objavim pesmu, preneraženo gledajući polemike po društvenim mrežama o pandemiji virusa, načinima lečenja, razlozima nastajanja pandemije, pratećim zaverama. Deluje kao da je dobar deo populacije potpuno izgubio kompas i razum - ne znajući više kome da veruju, skromno znanje i klizava logika samo pomažu u tom proklizavanju. Dakle - nemam običaj da kritikujem u prazno - bez predloženog rešenja. Uvek, kad pročitate na društvenoj mreži neku vest - prvo pogledajte odakle je prenešena. Brzo će postati jasno koji izvori su od poverenja - s obzirom da su u manjini. Nije loše pratiti lokalne sajtove pod zajedničkim imenom "raskrinkavanje" dosta solidno prepoznaju i demontiraju svaku "fake news" koja dominira internetom - zaključio je Rambo.

Poslušajte verziju "Klot:

Verziju "Frket":

Verziju feat. Mantrak - "Iztok Turk remix":

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati