Muzika

[ Izvor: Beta ]

17. 05. 2020. 00:01 0

Bez takmičenja zbog korone: Evrovizija ujedinila Evropu

Evropski godišnji muzički spektakl Pesma Evrovizije, u kome se zemlje takmiče jedna protiv druge, večeras je pretvoren u emisiju u kojoj se zemlje ujedinjuju, pošto je morao da bude otkazan zbog krize koronavirusa.

Finale Pesme Evrovizije 2020. trebalo je da bude danas, ali je otkazano u okviru restrikcija namenjenih za zaustavljanje globalne pandemije.

Radije nego da ocenjuju pesme 41 umetnika, i da zemlje dodeljuju poene da se izabere pobednik, organizatori su napravili dvosatni šou nazvan "Eurovision: Europe Shine A Light" koji je emitovan u više od 40 zemalja.

Naglašavajući uticaj koronavirusa, predstava je počela montažom video snimaka pustih ulica evropskih gradova pre nego što se stiglo do skoro praznog studija u Holandiji. To je drastični kontrast u odnosu na scene mahanja zastava i razdraganih obožavalaca koji su upozadini običnih finala Evrovizije.

Deo kongresnog centra Ahoj u Roterdamu, gde je trebalo da bude održana ovogodišnja Pesma Evrovizije, ranije ove godine pretvoren je i privremeni centar za prihvat obolelih od koronavirusa kako bi se smanjio pritisak na bolnice.

U večerašnjoj emisiji pojavili su se raniji omiljeni pevači i umetnici koji je trebalo da učestvuju u ovogodišnjem takmičenju, i zajedno su izveli pobedničku pesmu iz 1997. "Love Shine a Light".

Džoni Logan iz Irske, koji je dva puta pobedio na Evroviziji kao pevač i jednom kao pisac, otvorio je večerašnju predstavu izvođenjem svoje pobedničke numere iz 1980. godine "What's Another Year" uz obožavatelje Evrovizje na ekranima u vidu Zum video sastanka i tri holandska voditelja predstave. Organizatori su to nazvali "veliki Evrovizijski hor".

Mans Zelmerlov iz Švedske otpevao je svoju pobedničku pesmu iz 2015. godine "Heroes" posvećenu zdravstvenim radnicima koji se bore protiv virusa.

Odlomci 41 pesme koja je trebalo da učestvuje u ovogodišnjem takmičenju odsvirani su tokom emisije uz snimljene poruke izvođača. Grupa Mamas, predstavnik Švedske pozvala je gledaoce da budu bezbedni i da peru ruke.

Evrovizija 2020 je trebalo da bude održana u Roterdamu, polufinalno takmičenje 12. i 14. maja, dok je finale trebalo da bude 16. maja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati