Muzika

Direktno.rs

13. 04. 2020. 12:00 0

Ceo svet u suzama: Bočeli za ranjeno srce Zemlje

Slavni italijanski tenor održao besplatan koncert uživo preko svog You Tube kanala.

Andrea Bočeli, najpoznatiji italijanski tenor, održao je sinoć koncert bez publike u milanskoj katedrali Duomo. Pod nazivom "Muzika za nadu", polučasovni nastup se prenosio širom sveta putem Bočelijevog YouTube kanala. Ovim poklonom su Bočeli, grad Milano i katedrala Duomo pokušali da pruže podršku ne samo italijanskom narodu već i ljudima svih nacija tokom borbe sa pandemijom koronavirusa.

Na samom početku snimka koji je do sada pogledalo skoro 25 miliona ljudi, Bočeli se obratio italijanskom narodu uveren da će se njihova snaga opet videti.

– Velikodušni, hrabri i proaktivni Milano, kao i cela Italija, biće opet i vrlo brzo, pobednički model i pokretačka snaga za renesansu kojoj se svi nadamo – rekao je Bočeli pokušavajući da ohrabri svoje sugrađane.

Iako je sablasna praznina kojom je bio okružen neprestano podsećala na krizu sa kojom se suočavamo, Bočelijev glas je pružao utehu. Slušajući ga kako izvodi kompozicije "Panis Angelicus", "Ave Maria", "Sancta Maria" i "Domine Deus" uz pratnju Emanuela Vianelija na orguljama, gledaoci širom sveta svedočili su istorijskom momentu.

Ipak, trenutak o kojem svi danas govore je izlazak Bočelija ispred katedrale Duomo i njegovo izvođenje hrišćanske himne "Amazing Grace". Reči ove kompozicije napisao je engleski pesnik Džon Njuton davne 1772. godine.

– Verujem u snagu zajedničke molitve i verujem u hrišćanski Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji je svima, bez obzira da li su vernici ili ne, potreban u ovom trenutku. Hvala muzici, zagrlićemo ovo pulsirajuće srce naše ranjene Zemlje – dodao je u svom obraćanju svetu italijanski tenor.

Ceo snimak koncerta pogledajte ovde:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati