Muzika

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

28. 02. 2020. 14:10 0

Večeras "startuje" Beovizija: Društvene mreže usijane

Večeras je prva od tri večeri festivala "Beovizije" na kojoj će biti izabran predstavnik Srbije za Evroviziju. Prestižno evropsko muzičko takmičenje trebalo bi da se održi u maju u Holandiji, ali je zbog koronavirusa taj termin pod znakom pitanja.

Veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu je u nedelju 1. marta.Prenose sve tri večeri gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Redosled izvođenja kompozicija prve polufinalne večeri je sledeći:

1. EJO - Trag
2. Milica Mišić - Kiša
3. Ivan Kurtić feat. Mistik Cello - Sabajle
4. Thea Devy - Sudnji dan
5. Karizma - Ona me zna
6. Andrija Jo - Oči Meduze
7. Sanja Bogosavljević - Ne puštam
8. Marko Marković - Kolači
9. Srđan Lazić - Duša i telo
10. Neda Ukraden - Bomba
11. Amvon duo i Bilja - Raj
12. Igor Simić - Ples za rastanak

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koji bi trebalo da se održi u maju u Roterdamu, selekciona komisija je u konkurenciji od 90 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu "Beovizija 2020".

U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih šest iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika "Beovizije 2020". Publika i stručni žiri će svojim glasovima - po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 65. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Po komentarima na društvenim mrežama najčešće se pominju devojke iz grupe Hjurikejn i mladi jutjuber Andrija Jo, ali ko će pokupiti najviše simpatija i glasova publike i stručnog žirija znaćemo kasno uveče u nedelju.

Ovogodišnja Beovizija imaće četiri voditelja. RTS-ov tandem Dragana Kosjerina i Kristina Radenković ove godine će gledaoce kroz takmičarske večeri voditi uz pomoć jednog Šveđanina i jednog Australijanca - srpskog porekla. Jovan Radomir, poznato lice švedskog Javnog servisa biće na glavnoj bini uz Draganu Kosjerinu, dok će se iz green room-a uključivati Kristina Radenković i Stefan Popović - poznati voditelj koji zbog Beovizije dolazi iz daleke Australije.

Revijalni učesnici prve polufinalne večeri biće evrovizijske zvezde iz zemlje i regiona.

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu dostupne su na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati