Muzika

Direktno.rs [ Izvor: Beta ]

19. 02. 2020. 22:08 0

PINK FLOYD Slavni bubnjar dolazi u Beograd

Na svetski dan muzike, 21. juna ove godine u Beograd stiže Nik Mejson, bubnjar grupe Pink Floyd koji će zajedno sa svojom supergrupom nastupiti u Sava Centru u okviru velike svetske turneje pod nazivom "Nik Mejsonova tacna prepuna tajni".

Projekat "Nik Mejsonova tacna prepuna tajni" imao je premijeru u Londonu maja 2018. godine, što je bio prvi Mejsonov nastup od 2005. kada je zajedno sa Pink Flojdom nastupio na Live 8 koncertu.

Svi dosadašnji nastupi Nik Mejsona i supergrupe u velikim svetskim dvoranama bili su rasprodati, a u 2020. godini na njihovom repertoaru će se naći i rani radovi grupe Pink Floyd koje će beogradska publika imati prilike da čuje 21. juna u Sava Centru.

Nik Mejson, jedini član gupe Pink Floyd koji je bio u svim postavama benda od njihovog osnivanja pa sve do poslednje turneje 90-ih i privremenog okupljanja za potrebe koncerta Live 8 (2005), u 2018. godini započeo je svetsku turneju "Nik Mejsonova tacna prepuna tajni" koju je nazvao po drugom albumu grupe iz 1968. godine.

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa podjednako uspešnim i poznatim svetskim muzičarima koji su publici poznati iz nekih drugih bendova. Supergrupu koja zajedno sa Mejsonom dolazi u Beograd predvodi Geri Kemp iz sastava Spandau Ballet, a ostali članovi su Li Haris iz benda The Blockheads, basista Gaj Prat koji je radio s Pink Floyd-om posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvida Gilmura, i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati