Muzika

Direktno.rs

16. 01. 2020. 11:36 0

Tragedija RnB princeze za kojom i dalje tuguju

Američka pevačica i glumica Alija poginula je 25. avgusta 2001. godine u avionskoj nesreći na Bahamima nakon snimanja spota za singl "Rock the Boat". Nakon završetka snimanja, Alija i osam članova njenog tima krenuli su na put koji se tragično završio.

Sa sobom su ukrcali svu opremu sa snimanja, iako su im kontrolori i pilot savetovali da ne nose sve sa sobom jer avion ne može da podnese toliko tereta. Avion "Cessna" se srušio ubrzo nakon poletanja, i to na visini od oko 60 metara. Život su izgubili Alija, pilot Luis Morales III, frizer Erik Forman, Entoni Dud, telohranitelj Skot Galin, video producent Daglas Krac, stilista Kristofer Maldonado, Kit Volas i Đina Smit.

Prema kasnijim izveštajima, avion navodno nije propisno uzletio, dok pilot nije imao dozvolu za let jer ju je dobio na prevaru navodeći da je odvozao stotine sata, što nije bilo istina. Dan kada su poginuli bio je njegov prvi službeni radni dan u "Blackhawk International Airways" kompaniji.

Pilot je imao kokain i alkohol u krvi

Prema autopsiji, Morales je u telu imao tragove kokaina i alkohola. Naknadna istraživanja pokazala su da je avion prekoračio dopuštenu težinu za oko 300 kilograma i prevozio jednog putnika više nego što je dopušteno. Njena porodica je tužila je tužila pomenutu avio kompaniju, s kojom su kasnije postigli vansudsku nagodbu.

Pevačica je sahranjena 31. avgusta 2001. u Njujorku u srebrnom kovčeg koji je prevozila staklena kočija. Među 800 ožalošćenih prijatelja i rodbine bili su i Missy Elliott, Timbaland, Lil' Kim i P. Diddy. Pevačica je kremirana, a kao znak godina koliko je imala puštena su 22 bela goluba.

Dobila je nadimak princeza R&B-a

Zbog prerane smrti nije glumila u nekoliko predviđenih filmova, kao što je "Honey" u kojem ju je zamenila Džesika Alba. U njenu čast otkazana je reprodukcija filma "Sparkle" jer je glavna uloga bila njoj namenjena. Pre smrti je snimila nekoliko scena za "The Matrix Reloaded", a trebalo je da glumi i Zi u "The Matrix Revolutions". Snimljene scene kasnije su uključene u kolekciju "Matrix Ultimate Collection". Njen drugi kompilacijski album objavljen je 2005. godine i na njemu se nalaze najveći hitovi ove talentovane umetnice.

S prodajom albuma u 24 do 32 miliona primeraka širom sveta, Alija je doprinela razvoju R&B i hip hop scene, zbog čega je dobila nadimak princeza R&B-a.

Udala se za osramoćenog R. Kelija s 15 godina

Par se venčao 31. avgusta 1994. godine u hotelu u Ilinoisu. Alija je tada imala samo 15 godina, zbog čega su datum i godina njenog rođenja na venčanom listu bili su falsifikovani, a brak je ubrzo proglašen nevažećim. 

Pevač R Keli danas se nalazi u zatvoru zbog optužbi da je imao seks s maloletnicama, da je na kompjuteru imao slike maloletnica i da je pokušao da omete pravdu kada je pokrenuta istraga protiv njega.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati