Muzika

Direktno.rs

15. 01. 2020. 13:49 0

Josipa Lisac na Dan zaljubljenih u Centru "Sava"

Muzička diva Josipa Lisac očekuje "prekrasan koncert" u regionalno prestižnom Sava centru u Beogradu 14. februara (20:30) na Dan zaljubljenih i - na njen 70. rođendan!

Tokom višedecenijske karijere za Josipu je bila i ostala "apsolutno najljepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem" (1940-1991), koji je za nju napravio "najlepše pesme koje žive i danas", i antologijski album 'Dnevnik jedne ljubavi' (1973), a sve ove godine trajanja za nju su potvrda da je "uvek bilo najteže napraviti unikat od sebe".

- Nije bilo lako, ali zašto bi bilo lako? Treba da bude teško da bi se uspeh isklesao. Želela sam da imam svoj unikatni put i da opstanem na tom putu. Život je večita borba i traži borce. Istrajnost da ne odustaneš od toga što si zamislio, jer realizovati svoje zamisli je najteže. Treba se okrenuti sebi, ispitati ko si, što si, što želiš, da li stojiš iza toga što radiš i stvaraš. A, što je teže biću još jača. Treba hrabrosti, cijelo vrijeme si u riziku. Da napravim nešto da se svima svidi? Pa to je strašno! - istakla je Josipa.

Već od samih početaka pevačke karijere, od kojih se rado priseća nastupa sa grupom O Hara 1967. godine u Domu omladine Beograda, Josipa kaže da je shvatila da će "imati drugačiji tempo" od drugih, u cilju da istraje na sceni. Do danas Josipa je ostala unikatna i svoja - vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila, što se i sada može čuti uživo dok peva bezvremene hitove kakvi su "Magla", "Hir, hir, hir", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Boginja", "Danas sam luda"...

- Kroz sve ove godine brojnih aplauza nisam doživela neke padove, jer nisam letela kroz euforiju. Uspeh je da postojim. Neko odjednom postane slavan i onda sve brzo zgasne. Ako mi je darovan talent moram da radim na tome i itekako se potruditi da ga opravdam. Bez lažne veličine - imam svoje ime i prezime. I to je najjače, to otvara vrata. I kao takva ponovo sam ona devojka iz Doma omladine koja mašta, sanjari i veseli se. I svaki put je moja odgovornost pred publikom sve veća - kaže Josipa.

Ulaznice za beogradski koncert Josipa Lisac koštaju 1.800, 2.100, 2.500 i 2.800 dinara na blagajni Centru "Sava", kao i preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati