Film i TV

[ Izvor: Danas ]

03. 01. 2022. 21:05 19

Mitrović se pravda: Snimak otišao slučajno

Scene seksa koje su već prvog dana nove, 2022. godine, emitovane na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, na TV Pink, izazvale su burne reakcije publike, a tim povodom sada se oglasio vlasnik pomenute televizije, Željko Mitrović.

Dok neki tvrde da je snimak emitovan oko 22 časa 1. januara, vlasnik Pinka Željko Mitrović navodi da su se kadrovi kao sa porno kanala emitovali dva sata posle ponoći, i to greškom.

- Snimak je otišao slučajno, ali u terminu koji je dozvoljen zakonom. Možemo reći da je reditelj napravio grešku jer je snimak pustio uživo, ali u terminu koji je dozvoljen zakonom - kaže Mitrović za Danas, dodajući da se eksplicitne scene na nacionalnim televizijama događaju "pre svega u američkim programima na drugim televizijama".

Podsetimo, mnogi su zahtevali da se zbog ovoga REM hitno oglasi, ali je predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić poručila da će o ovom, kao i o sličnim slučajevima, REM reagovati u skladu sa zakonom i procedurama.

- Dakle, uopšte nije reč o tome da li će REM da ćuti, nego o jasno postavljenim i određenim procedurama kojih moramo da se držimo, ako nam je do vladavine prava i institucija. Mi nismo ni streljački stroj, ni preki sud, nego nezavisno regulatorno telo čiji rad propisuje zakon - poručila je Zekić za Danas.

Prema njenim rečima, njihove stručne službe reaguju, zatim se od počinioca prekršaja traži da se izjasni, a na kraju Savet REM-a odlučuje o sankcijama.

- Tako je zakon propisao i drugačije ne može. Zato i medije molim da ne trče sa ocenama, nego da sačekaju našu odluku - naglasila je Zekić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati