Film i TV

[ Izvor: Mediji ]

08. 12. 2021. 06:00 1

LGBT kriminalac iz "Bese": Inspirativan lik

Darko Ivić pojačanje je druge sezone serije "Besa". Mladi glumac jedan je iz plejade umetnika koga smo upoznali i zavoleli u filmu "Pored mene" Stevana Filipovića, a ponovo tumači lik kriminalca.

Darko za Kurir otkriva kako se spremao za novu ulogu i zašto je prvi na listi reditelja kad se biraju likovi negativaca.

Kakve utiske nosite sa snimanja "Bese"? Da li ste zadovoljni načinom na koji vas je prihvatila ekipa?

- Utisci sa snimanja "Bese" su pozitivni. Gledao sam prvu sezonu, tako da sam odmah prihvatio poziv jednog od reditelja Milana Todorovića, s kojim uvek imam odličnu saradnju. Takođe, srećan sam što sam delio kadar s jednom od svojih omiljenih glumicca Hanom Selimović. Na setu su bili i moji prijatelji Marko Janjić i Mak Pantelić, tako da je atmosfera bila sjajna.

Opet ste loš momak. Šta je bilo presudno da prihvatite ovu ulogu?

- Presudno je bilo to što Joca ima tajnu, za koju misli da se nikad neće otkriti. Postalo mi je dosadno da tumačim likove iz krimi-miljea, tako da uvek tražim nešto posebno u liku što može da pokaže njegovo drugo lice. Ovde je definitivno bila inspiracija to što je moj lik pripadnik LGBT populacije, što do sada nisam imao prilike da tumačim.

Šta ćemo od vašeg LGBT junaka videti do kraja serije?

- To vam neću otkriti kako ne bih spojlovao epizode u kojima se moj lik pojavljuje.

Imali ste zapaženu rolu i u "Kljunu", koji je opet nekog kriminalističkog žanra. Koliko je to uopšte presudilo da prihvatite ove uloge i po čemu pamtite rad na ovom projektu?

- "Kljun" je poseban projekat, tome svedoči nagrada u Kanu. Rad na seriji ću pamtiti po nekoliko stvari, jer je snimanje trajalo nekoliko meseci. Ulogu Borka sam prihvatio, jer on nije tipičan negativac. Trudio sam se da prikažem borbu dobra i zla u njemu, koja je konstanta kroz celu seriju. Takođe, Borko mnogo krije, introvertan je i nije tip likova koje sam do sada tumačio. On je istrenirani genijalac kog su opasni ljudi upotrebili da radi protiv čovečanstva, mada je negde u dubini duše ostao dete. Kao takav, bio mi je veliki izazov, a na publici je da oceni da li sam mu dorastao.

Publika glumce često poistovećuje s njihovim ulogama, kod vas je to slučaj s Tadijom. Koliko vam je važno da dokažete ko ste i kakvi ste u stvari?

- Kada neka uloga bude tako prihvaćena kod ljudi, to znači da ste posao obavili kako treba. Učinili ste lik dovoljno živim da je postao deo svakodnevice ljudi. Naše uloge su veće od nas, one će živeti i kada nas ne bude, tako da je na meni da napravim što više takvih likova. Što se tiče mene privatno, trudim se da živim daleko od očiju javnosti, gde ne moram da dokazujem i pokazujem ko sam ja.

Kad smo pomenuli Tadiju i film "Pored mene", kada gledamo nastavak priče, kako komentarišete to što se Stevan Filipović autovao?

- Naravno da pozdravljam taj potez. Stevan ima moju punu podršku kao prijatelja i kolege. Nadam se da će inspirisati i druge ljude koji vode sličnu borbu.

Kakvi su vam planovi i da li publika može da vas vidi i u pozorištu?

- Za deset dana je premijera kratkog igranog filma "Šapa" (reditelja Damjana Paunkovića), u kom tumačim glavnu ulogu. Film precizno govori o moralnoj kolotečini u kojoj se današnje društvo nalazi, kao i o poremećenim sistemima vrednosti koji vladaju. Do kraja godine bi trebalo da izađe i diplomski film "Ševa", u kom takođe igram glavnu mušku ulogu, rediteljke Katarine Krstić. "Ševa" je priča o vršnjačkom nasilju i suočavanju sa najtežim strahovima. A sledeće godine izlazi i dugo očekivani nastavak filma "Pored mene", koji nosi naziv "Pored tebe", reditelja Stevana Filipovića. Što se pozorišta tiče, možete me gledati u predstavi "Gospođa ministarka" Tatjane Mandić Rigonat, pozorišta "Boško Buha", kao i u komadu "Urednik", Reflektor teatra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati