Film i TV

Direktno.rs

06. 12. 2021. 17:57 4

Britanski milioner i šljivovica: Pitanje za 125.000 funti (VIDEO)

Rakija od šljive, odnosno šljivovica već godinama je zaštitni znak svih srpskih proslava, ali i brend naše zemlje. O tome koliko je ovo piće postalo poznato u svetu, govori činjenica da se tradicionalna srpska šljivovica našla u pitanjima u britanskoj verziji kviza "Želite li da postanete milioner".

Naime, među pitanjima našlo se i "Koji je glavni sastojak brenda šljivovica", dok su među ponuđenim odgovorima bili trešnja, kajsija, pomorandža i šljiva.

Zanimljiv deo videa počeo je onda kada učesnik kviza nije bio siguran koje je voće u pitanju, pa se odlučio za pomoć prijatelja, odnosno svoje majke. Čim ju je pozvao i pročitao pitanje, majka je bez razmišljanja odgovorila "Šljiva, šljiva, odgovor je šljiva", a kada ju je sin pitao koliko je sigurna, odgovorila je "Sto posto".

Ubedljive reči majke i njeno dobro poznavanje sastojka tradicionalnog alkoholnog pića koje dolazi iz Srbije naveli su na smeh sve u studiju, pa i samog voditelja i učesnika kviza koji je dobro znao koga da pozove, te se odlučio za odgovor koji mu je majka rekla, i naravno, pogodio, te osvojio 125.000 funti.

Delić kviza posebno je zapao za oko korisnicima Tvitera koji su oduševljeni, kako pitanjem, tako i majkom učesnika, koja je, kako su pisali ispod objave na pomenutoj društvenoj mreži "očigledno dolazila u Srbiju".

Pored ovog, tu su se našli i drugi komentari na ovaj tvit koji su glasili "Majka zna znanje", "Jedna je majka", dok je svakako bilo i onih smešnih kao što su "Ovakvu sigurnost odogova dobiješ bar posle jedne litre rakije, kao i jedan na engleskom "125.000 u džep i who plums you?" (125.000 u džep i ko te šljivi).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati