Film i TV

Direktno.rs

06. 09. 2021. 18:29 4

"Vreme merim s tobom i bez tebe": Beninji ODUŠEVIO govorom

Italijanski glumac Roberto Beninji je na ovogodišnjem festivalu u Veneciji nagrađen Zlatnim lavom za životno delo. Ova čast mu se ukazala nakon uspešne višedecenijske uspešne i brojnih ostvarenja koji ljubitelji sedme umetnosti širom sveta obožavaju.

Ono što je dodatno oduševilo gledaoce jeste govor šarmantnog glumca prlikom primanja nagrade, koji je gotovo u potpunosti posvetio svojoj supruzi – glumici Nikoleti Braski.

Njih dvoje su zajedno već četiri decenije, a upoznali su se na snimanju njegovog prvog filma “Ti me pokrećeš”. Nikoleta je glumila u gotovo svim Beninjijevim ostvarenjima, među kojima se izdvaja potresna priča “Život je lep” o preživljavanju oca i sina u nacističkom logoru.

Nakon uvodnih zahvalnica, Roberto je uputio sledeće reči svojoj partnerki:

– U ovom trenutku želim posvetiti moje misli Nikoleti Braski, koja je ovde u dvorani. Sve radimo zajedno već 40 godina. Ja znam samo za jedan način merenja vremena: s tobom ili bez tebe. Podelićemo ovog krilatog lava, ja uzimam rep, da ti pokažem svoju radost mašući repom, a ti uzmi ostalo. Prvenstveno krila, krila su tvoja, jer ako sam u svom radu ponekad leteo, to je zahvaljujući tebi, tvom talentu, tvojoj misteriji, tvom šarmu, tvojoj lepoti, tvojoj ženstvenosti, činjenici da si žena – rekao je Beninji i dodao:

– Biti žena je misterija koji mi muškarci ne razumemo. Gručo Marks je bio u pravu kada je rekao “muškarci su žene koje nisu uspele to da budu”. I to je istina. Nisam uspeo da budem poput tebe, Nikoleta. Ako sam u mom životu napravio nešto lepo ili dobro, to je uvek bilo kroz tvoje svetlo. Naša je ljubav bila na prvi pogled, zapravo na večni pogled – poručio je on svojoj supruzi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati