Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

30. 07. 2021. 10:20 40

Danica Vučenić prelazi na N1 televiziju

Novinarka Danica Vučenić, autorka brojnih kultnih televizijskih emisija, najnovije je pojačanje informativne televizije N1.

Ona će od septembra voditi novu dnevnu emisiju, u kojoj će kroz formu intervjua, po kojoj je poznata široj javnosti u Srbiji, sa svojim gostima analizirati aktuelne dnevno-političke događaje.

„U vremenu u kome se često čini da je nastupio kraj novinarstva, N1 je među malobrojnim medijima koji svojom profesionalnom etikom i hrabrošću dokazuje suprotno. U vremenu u kome profesionalizam u medijima može eventualno da se pronađe pod mikroskopom, N1 dosledno brani boje novinarskog tima. Zato se radujem što ću postati deo tog tima. I još nešto. Najveći deo svoje profesionalne karijere razgovaram sa akterima političkog i društvenog života i nadam se da ću ih sve ponovo sresti u studiju N1 televizije”, istakla je Danica Vučenić.

News direktor N1 televizije Igor Božić navodi da se Danica Vučenić pridružuje redakciji sastavljenoj od vrhunskih profesionalaca koji skoro sedam godina, uprkos mnogobrojnim pritiscima, pripremaju informativni program kome gledaoci veruju.

„Malo je novinara u Srbiji koji, pored svih pritisaka na lični i profesionalni integritet, nisu odustali, a naročito je malo novinara koji tokom cele karijere isključivo tragaju za istinom kolika god da je cena. Retki su novinari u Srbiji koji hrabro traže odgovore, bez obzira na to kolika je moć onoga koga intervjuišete. Zato će dolazak Danice Vučenić doneti novu energiju i ogromno iskustvo u našoj misiji da objektivno informišemo javnost“, ističe Božić.

Danica Vučenić diplomirala je na odseku za novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Ima više od 30 godina profesionalnog novinarskog iskustva. Najveći deo svoje novinarske karijere provela je u RTV B92, gde je više godina bila autor emisije “Kažiprst”.

Novinarstvom je počela da se bavi tokom studija, kao saradnica na Drugom programu Radio Beograda. Nekoliko godina je bila dopisnik Radio Free Europe iz Beograda. U vojvođanskom javnom servisu RTV Vojvodina vodila je emisiju “Jedan na jedan”.

Autorka je nekoliko dokumentarnih filmova i dobitnica brojnih nagrada. Poslednjih godina radila je TV emisiju, u produkciji Agencije Fonet “Kvaka 23” i podkast “U mikrofon” portala Istinomer.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati