Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

07. 06. 2021. 09:21 0

Italijani snimaju film o pesmi "Bella ciao"

Sa preko milijardu pregleda na društvenim mrežama, "Bella Ciao" je poslednjih godina najslušanija italijanska pesma na svetu.

Postala je simbol borbe i otpora širom sveta. U poslednjih 25 godina pevali su je učesnici brojnih pobuna, protesta i štrajkova, od učesnika "Arapskog proleća", do demonstranata koji su učestvovali u pokretu #occupy USA i #occupy Mumbai, prenosi agencija Ansa.

Pevali su je oni koji su protestovali protiv globalizacije, bila je himna boraca protiv klimatskih promena, demonstranata u Sudanu, pevana je na sahrani ubijenih karikaturista francuskog časopisa "Šarli Ebdo", a pevali su je i učesnici protesta u Turskoj, Čileu i Libanu.Ali, istovremeno je postala i tipičan fenomen globalizacije - simbolična pesma u Netflixovoj seriji "La Casa de Papel", džingl za prodaju nekih proizvoda u Meksiku ili muzika za promociju Netflixa u Saudijskoj Arabiji.- Uvereni smo da je ova pesma nasleđe svih nas i da ćemo kroz ovaj dokumentarni film otkriti njenu globalnu važnost - rekao je kreativni producent Palomar DOC Andrea Romeo.

Rediteljka filma Đulija Đaponezi najavljuje nove i neke manje poznate pojedinosti povezane s pesmom, koje je, kako je sama kazala, otkrila tokom višegodišnjeg istraživanja i priprema za snimanje dokumentarca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati