Film i TV

A. O.

27. 02. 2021. 07:22 3

Đoletu od "Državnog posla": Gledaćete s knedlom u grlu (VIDEO)

Trojika koja čini čuvenu glumačku postavu igrane serije “Državni posao”, Čvarkov, Torbica i Boškić, u specijalnoj epizodi emitovanoj pre tri dana, na dirljiv način i sa knedlm u grlu su se oprostili od Đorđa Balaševića.

Antologijski arhivatori iz Novog Sada dokazali su da su Đoletove pesme, i kada note utihnu, priče koje svakog vode u neke druge svetove.

Iznenadni odlazak “panonskog mornara” pogodio je ljude svih generacija širom regiona, ljudi su se u kolonama opraštali na trgovima velikih gradova, paleći sveće u čast velikom pesniku.

U epizodi pod nazivom "Odlazi cirkus" svi dijalozi glavnih likova, poput kolaža, sastavljeni od stihova neprolaznih Balaševićevih pesama.

Centralna radnja epizode vrti se oko izvesnog cirkusa o kojem likovi energično diskutuju koristeći se šaljivim i ljubavnim stihovima, dok Đorđe Čvarkov bezupešno pokušava da izvede trik sa izvlačenjem zeca iz šešira i dokaže se kao vrhunski mađioničar.

Na kraju epizode, na veliku žalost, ekipa saznaje da je cirkus iznenada otišao iz grada, što gledaoce nakon zabavnih dijaloga vraća u surovu realnost i podseća da je Balašević prerano napustio pozornicu.

Poslednji kadar s magičnim šeširom kao da na slikovit i dirljiv način predstavlja konačni pozdrav velikom muzičaru i pesniku, književnku, ponekad glumcu, scenaristi i reditelju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati